hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara, El Kaide ve Taliban'ın mal varlıklarını dondurdu

    Ankara, El Kaide ve Talibanın mal varlıklarını dondurdu
    expand

    Bakanlar Kurulu, BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda, El Kaide ile bağlantılı 219 kişi ve 63 kuruluşun, Taliban'la bağlantılı 130 kişi ve 4 kuruluşun mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

    El Kaide ile bağlantılı 219 gerçek, 63 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun, Taliban'la bağlantılı 130 gerçek, 4 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267 (1999), 1988 (2011) ve 1989 (2011) sayılı kararları doğrultusunda belirtilen kişi, kuruluş ve organizasyonların tasarrufunda bulunan Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

    Karar doğrultusunda El Kaide ile bağlantılı 219 gerçek, 63 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun, Taliban'la bağlantılı 130 gerçek, 4 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun mal varlıkları donduruldu.

    Bu karara karşı, 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.

    Ayrıca 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlük tarihi olan 16 Şubat 2013'ten önce alınan 6 Bakanlar Kurulu kararları yürürlükten kaldırıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow