hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DHKP-C iddianamesi kabul edildi

    DHKP-C iddianamesi kabul edildi
    expand

    Ocak ayında düzenlenen polis baskınlarının ardından DHKP-C örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 13 kişi hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

    DHKP-C'nin İstanbul sorumlusu olduğu öne sürülen K.K.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişiye dava açıldı. Örgüt kurmak suçundan hakkında dava açılan K.K.'nin, iddianamede DHKP-C örgütünün Türkiye'deki en üst yönetim birimi olan Türkiye Komitesi'nin üyesi olduğu ve örgütün İstanbul sorumlusu olduğu iddiaları yer aldı.

    Ocak ayında örgüte yönelik operasyonda aralarında Grup Yorum üyeleri ve Çağdaş Hukukçular Derneği üye ve yöneticisi avukatların da bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilere, DHKP-C üyeliği ve yöneticiliği suçlamaları yöneltilmiş, kozmik oda iddiaları ortaya atılarak, Emniyet Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasıyla ajanlık suçlamasında bulunulmuştu.

    Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan tutuklanan 13 kişi hakkında, "terör ve organize suçlara" bakan savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı, 13 kişi hakkında iddianame düzenledi. İddianamede DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından olduğu belirtilen tutuklu sanık K.K., 1 numaralı sanık olarak yer aldı.

    Talimatlar Kamile Kayır’dan

    İddianamede K.K.'nin örgüt yöneticisi olarak tüm mahalli alan yapılanmalarının sorumlusu olduğu, bu alanların yöneticilerine talimat verdiği, Anadolu'daki bazı illerin sorumluları ile görüştüğü, Türkiye genelinde yapılan örgütsel toplantılara sorumlu olarak katıldığı ve yurt dışındaki örgüt mensupları ile görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

    22.5 yıla kadar hapsi istendi

    İddianamede K.K.'nin "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istenildi. Diğer 12 şüphelinin de örgüt üyesi olduğu iddia edilerek, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

    İddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow