hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 milyon doları alıp kaçan kişi yakalandı

    4 milyon doları alıp kaçan kişi yakalandı
    expand

    İstanbul'da, bankaların para nakil işlerini yapan özel bir şirkete ait para aracından 4 milyon doları alıp kaçan güvenlik görevlisi, Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki bir tatil sitesinde yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözaltına alınan Kemal Yavuz ile yanındaki arkadaşının üzerinden 325 bin lira çıktı.

    Olay, 4 Ekim'de Laleli'de özel bir bankanın önünde saat 15.30 sıralarında meydana geldi.

    Bankaların para nakil işlerini yapan özel bir şirkete ait 34 FY 4435 plakalı para aracının 2 güvenlik görevlisi Laleli'deki bir bankaya altın bıraktı.

    Bu sırada güvenlik görevlilerinden Kemal Yavuz, diğer güvenlik görevlisi Mustafa Gökler'i, "Galiba fazla altın bıraktık. Sen kasadaki altınları say" diyerek kandırdı.

    Güvenliği bahane eden Kemal Yavuz, kasaya giren arkadaşının üzerine kapıyı kilitleyerek, ikinci bölmeyi açtı. Bu bölmedeki içinde yaklaşık 4 milyon dolar bulunan iki torbayı alan Yavuz, olay yerinden kaçtı.

    Tatile gitmiş

    Yedek anahtarla üzerine kilitlenen kasa kapısını açan Mustafa Gökler'in ihbarı üzerine ortaya çıkan olayla ilgili aranan Kemal Yavuz'un Mersin'de olduğu bilgisi üzerine polis ve jandarma ekipleri harekete geçti.

    Bugün öğle saatlerinde Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Ayaş Beldesi'ndeki bir tatil sitesinin çevresi sarıldı. Ardından da binaya giren polis, bir daireye yaptığı baskında Kemal Yavuz ile ismi açıklanmayan erkek arkadaşını kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerin üzerlerinde ve evde yapılan aramada 325 bin lira bulundu.
    Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Kemal Yavuz ile arkadaşı, İstanbul'dan yola çıkan polise teslim edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow