hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bozdağ: "Ey CHP..."

    Bozdağ: Ey CHP...
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'li Mahmut Tanal'ın kamuda başörtüsü yasağını bitiren yönetmeliğin iptali için Danıştay'a dava açmasına tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştaya açtığı davaya ilişkin, "Seçim zamanı başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP, başörtüsü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi" ifadesini kullandı.

    Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, CHP'li vekil Tanal'ın açtığı davaya şaşırmadığını, sadece CHP'nin dava açmamasına şaşırdığını belirtti.

    CHP'de değişen ve yeni bir şeyin bulunmadığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

    "Aynı tas aynı hamam. Seçim zamanı başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP, başörtüsü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi. Ey CHP, nerede senin eşitlik, hürriyet, adalet, demokrasi ve insan hakları diyen dilin? Yoksa bu haklar başörtülü kadınlar için geçerli değil mi? Eğer CHP'li vekil davadan vazgeçmez, CHP de vekil hakkında bir disiplin işlemi yapıp davaya yanlış demezse dava, CHP'nin açtığı davadır."

    Bozdağ, ayrıca, "Eski yasakçı ve ayrımcı Türkiye muhaldir. CHP, yargıyla veya başka tür yollarla eski yasakçı ve ayrımcı Türkiye'yi yeniden ihya edemez" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow