hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Trafik sıkıntısı geçici"

    Erdoğan: Trafik sıkıntısı geçici
    expand

    758 İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuşan Erdoğan, son günlerde İstanbul'da yaşanan trafik sıkıntısının geçici olduğu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Kayışdağı'ndaki İETT Anadolu Garajı'nda düzenlenen 758 otobüsün hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, yeni İETT otobüslerinin İstanbul için hayırlı olmasını diledi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve tüm İETT çalışanlarına hizemetlerinden dolayı teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    "İstanbul'da 2011'de otobüsleri değiştirmeye başladık. Bu kapsamda şu ana kadar bu yeni 758 otobüsle birlikte bin 395 otobüsü devreye aldık. İnşallah kasım ayında 310 otobüsü daha hizmete alacak, sayıyı bin 705'e tamamlamış olacağız. Eski rakamla 930 trilyon lira bedelle İstanbul'a kazandırdığımız buotobüslerin tamamı yerli üretim. Bu vesileyle bu otobüslerimizi üreten
    firmalarımızı, mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, işçilerimizi de tebrik ediyorum. Tekrar bu yeni otobüslerin İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum. Başta sürücülerimiz olmak üzere, tüm çalışanlara, tüm yolculara kazasız, sorunsuz, huzurlu yolculuklar diliyorum."

    Erdoğan, 1994'te İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğunda kentin nüfusunun 9 milyon, hatta 8,5 milyon olduğunu belirterek, şu anda İstanbul'un nüfusunun 15 milyona çıktığını anımsattı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Nereden nereye… Neredeyse katladı. Nüfus bu kadar hızlı artarken İstanbul'da araç sayısı da çok ama çok hızlı şekilde artıyor. Şu anda Türkiye genelinde 17 milyon motorlu araç var. İstanbul'daki motorlu araç sayısı 3 milyon 65 bin adet. Yani Türkiye genelindeki her 6 araçtan bir tanesi İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'da yılda ortalama 350 bin motorlu araç trafiğe giriyor. Yani günde ortalama bin motorlu araç İstanbul trafiğine katılıyor. Nüfustaki ve araç sayısındaki bu çok hızlı büyümeye rağmen İstanbul'daki trafiği rahatlatmak, İstanbul'da ulaşımı en hızlı, en ucuz, en konforlu şekilde tesis etmek için çok büyük yatırımlar yaptık ve yapıyoruz."

    Başbakan Erdoğan, bir konuya dikkati çekmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Son zamanlarda AK Parti iktidarına malum şekilde saldıran yazılı ve görsel medya ikide bir ne diyor; 'İstanbul trafiğinin hali ne olacak?' Yatıyorlar kalkıyorlar bunu söylüyorlar. Milletimi, vatandaşımı dünyaya götürmeyen, taşımayan, dünyada olanları buraya aktarmayan bir zihniyet bu. Bugün İngiltere'nin meşhur Londra'sında belli saatlerde Londra'nın merkezine
    giremezsiniz. Özel ödeme yapmak zorundasınız. Öyle ufak tefek paralar da değil ha. 20 paund, 30 paund ödemek zorundasınız ki merkeze girebilesiniz."

    - Nakil ilmuhaberi teklifi

    Başbakan Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde kendisinin nakil ilmuhaberi teklifi getirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

    "Neydi o nakil ilmuhaberi? Diyelim ki İstanbul'a geliyorsunuz. İstanbul'da evin var mı? İstanbul'da işin var mı? Niye geliyorsun İstanbul'a? Dediler ki 'İstanbul'a gelmeyi bu belediye başkanı yasaklıyor'. Hani buna benzer bazı güzel benzetmeler var. Desinler, hiç önemli değil. Ama biz adımlarımızı attık. Attık da ne oldu? Hamdolsun o günden bugüne bizim zihniyetimize inanan İstanbul halkı, başarımıza güvenen Istanbul halkı, bizi hiçbir zaman iktidardan indirmedi. Çünkü biz sloganların iktidarı değildik. Biz millete efendi olmak için yola çıkmamıştık. Biz bu milletin hizmetkarıydık, böyle çıktık yola ve bunu eserlerimizde ortaya koyduk."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow