hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "Roboski'nin hesabı sorulacak"

    Demirtaş: Roboskinin hesabı sorulacak
    expand

    Uludere'yi ziyaret eden Hasip Kaplan'ın telefonu aracılığıyla köylülere açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gün gelecek, Roboski'nin eli kanlı katillerinden hesap sorulacak" dedi.

    Şırnak BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Kurban Bayramı nedeniyle seçim bölgesine ziyarette bulundu. Bayramda Uludere ilçesine bağlı Gülyazı Köyü'nü ziyaret eden Hasip Kaplan, Şırnak BDP İl Başkanı Baki Katar, belediye başkanları ve beraberindeki partililer ile birlikte 28 Aralık 2011 akşamı bölgede düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin mezarını ziyaret etti. Bayram olmasına rağmen siyah elbiseler ve ölen çocuklarının fotoğrafları ile Hasip Kaplan'ı karşılayan kadınlar gözyaşı döktü.

    "Milli birlik bütünlük, bu mezarlarla olmaz"

    Mezarlıkta Kürtçe konuşma yapan Kaplan, Türkiye'de barışın sağlanmasının Roboski'ye adalet gelmesinden geçtiğini söyledi. Kaplan, şöyle dedi:

    "Biz Adalet arıyoruz. Çünkü çözüm sürecinde Adalet gelmesini istiyoruz. Devlet, 'Özür dilerim, yanlış yaptık' desin. Analar da bu kara elbiseleri çıkarsın, analar da bayramı kutlasın. Şehitlerimize söz veriyoruz; adalet gelinceye kadar yakalarını bırakmayacağız. Bu çözüm sürecinde Kürt sorununun çözümünde barış isteyen bilsinki Roboski'ye adalet gelince Türkiye'ye barış gelecek. Bakın bugün Cumhurbaşkanı, Başbakan, CHP ve MHP ne demiş iyice bakın. Hiçbiri barıştan söz etmiyor, çözümü konuşmuyor. Sadece milli birlik ve bütünlükten konuşuyorlar. Milli birlik, bütünlük, bu mezarlarla olmaz. Öcalan, 'Süreç devam ediyor, Nevroz konuşmalarımı yeniliyor ve hükümete sesleniyorum. Müzakarelere devam edin ve vakit kaybetmeyin' dedi. Adalet gelmesi dileğiyle bayramınızı kutluyoruz."

    Hasip Kaplan'ı cep telefon ile arayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Gülyazı'daki ailelere seslendi. Kaplan'ın mikrofonu cep telefonunun hoparlörüne vererek dışarı aktardığı Demirtaş, annelerin ellerinden öptüğünü dile getirerek, şöyle dedi:

    "Roboski ailelerin şahsında bizim de yaşadığımız, Kürdistan'da on yıllardır devam eden savaşın yarattığı acılar nedeniyle hiçbir bayramı sevinç ve mutlulukla karşılayamadık. Roboskili ailelerin hüzünlü bir şekilde bu bayramı karşıladıklarını biliyorum. Bu duygular hepimizin bütün Kürdistan halkının ortak duygularıdır. Bir bayram daha Roboskinin hesabı sorulmadan, katilleri yakalanmadan, adalete teslim edilmeden geçiyor. Ama biz halkımıza söz vermişiz. Roboskili annelere söz vermişiz, kardeşlerimize söz vermişiz, Biz bu meselenin peşini bırakmayacağız. Elbetteki gün gelecek, Roboskinin eli kanlı katillerinden hesap sorulacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah huzur içerisinde, gönlümüz rahat bayramları da gelecekte hep birlikte karşılayacağız. Bir kez daha bütün Roboskili ailelerin acısını yürekten paylaşıyoruz. Kurban bayramının da barışa, demokrasiye özgürlüğe vesile olmasını diyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow