hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayram dönüşü trafiği

    Bayram dönüşü trafiği
    expand

    Dönüş yoluna erken çıkan tatilciler nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun bazı noktalarında yoğunluk oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    9 günlük kurban bayramını tatilini fırsat bilerek şehir dışına çıkanların geri dönüşleri başladı. Dönüşü son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar bazı noktalarda kilometrelerce kuyruk oluşturdu. 

    Esenler Otogarı'nda yoğunluk yaşandı. Bayram dönüşü, otogar girişindeki yol inşaatıyla birleşince yoğunluk oluştu. 

    Saatlerce süren uzun yolu aşıp İstanbul'a gelen şehirler arası otobüsler, Bayrampaşa Otogar girişinde uzun süre beklemek zorunda kaldı. Otobüslerin oluşturduğu uzun kuyruklar otogar girişinden TEM otoyolu Bayrampaşa bağlantısına kadar uzadı.

    Yolda kalan otobüslerin şoförleri isyan etti. Bir şoför, Muş'tan binlerce km'yi 24 saatte aşıp geldiğini 2 km'lik yolda saatlerdir beklediğini söyledi. Trafikte beklemekten yorulan bazı yolcular yolda indi. Bagajlarını zorda olsa alan yolculardan bazıları yaya olarak karşı yola geçip taksiye bindi. Bazıları da yaya olarak otogara ulaşmaya çalıştı.

    İlerleyen saatlerde otogardaki yoğunluk azaldı ve trafik normal akışına döndü.

    Yalova'da bulunan Topçular-Eskihisar Feribot İskelesinde bayram tatili dönüşü çilesi başladı. İskeleye yaklaşık 10 km. kadar araç kuyruğu oluştu. İskelenin 850 araçlık istif alanı da tamamen doldu. İDO, bayram yoğunluğu nedeniyle 14 olan feribot sayısını 17'ye çıkardı.

    4 günlük Kurban Bayramının hafta sonlarıyla birlikte 9 güne çıkmasını fırsat bilen İstanbulluların dönüşü dün başladı. Dönüşlerini son güne bırakmak istemeyen tatilciler bugün itibariyle dönüşe geçti. Yalova'daki Topçular-Eskihisar Feribot İskelesinde dönüşün dün saat 13.30 itibariyle başladığı ve akşam 19.00 sularına kadar da 5 bin 500 aracın geçiş yaptığı belirtildi. Vatandaşların bazıları alınan tedbirlerden memnun kalırken bazıları ise yetersiz buldu. 

    ÇANAKKALE'DE EK FERİBOT SEFERLERİ KONULDU

    Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşların, 
    Çanakkale ve Lapseki iskelesinden geçişleri sürüyor.

    Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde 9 günlük bayram tatilini geçirip, tatilin son gününde dönüşe geçen vatandaşların araçları, Çanakkale iskelesinde kısmi yoğunluğa neden oldu.

    Görevli ekipler, geçen yıllarda yaşanan yoğunluğun önüne geçebilmek için feribot seferlerini saatsiz olarak çalıştırdı. İskele içerisinde yapılan depolama beklenen yoğunluğu engelledi.

    Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, tüm hatlarda 13 gemi ve 1 deniz otobüsü ile seferlerin aralıksız yapıldığını, bu bayram beklenen yoğunluğun yaşanmadığını ancak seferlerin saatsiz gerçekleştirilmesine devam edildiğini kaydetti. 

    TEM OTOYOLU'NDAKİ KUYRUK ADAPAZARI-ARİFİYE TURNİKELERİNE KADAR UZANDI

    9 günlük kurban bayramı tatilinin bitmesine 3 gün kala geri dönüş yoluna dökülen binlerce tatilci TEM otoban yolu'nda dün akşam saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. TEM otoban yoldaki kuyruklar Adapazarı Arifiye Turnikelerine kadar uzandı.

    Önceki geceden itibaren yoğun bir trafiğin yaşandığı TEM Adapazarı mevkiinde İstanbul istikametine doğru büyük bir araç yoğunluğu yaşandı. Zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği TEM Adapazarı mevkiinde trafik ekipleri trafiğin durmaması için yoğun bir şekilde çalıştı.

    Afyon'da kuyruk

    Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşların 
    araçları, Afyonkarahisar'da yaklaşık 20 kilometre kuyruk oluşturdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ege Bölgesi'nin İç Ege Bölümü'nde önemli karayollarının kesiştiği noktalardan Afyonkarahisar'dan geçen tatilciler, Afyonkarahisar-Ankara ve Afyonkarahisar-İzmir yönlerinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow