hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erken terhis için tarih bugün belli oluyor

    Erken terhis için tarih bugün belli oluyor
    expand

    Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesini içeren karar için gözler bugün toplanacak Bakanlar Kurulu'nda... İlk hesaplamalara göre, kararla birlikte 70 bine yakın askerin tezkere alması bekleniyor.

    Kademeli olarak 70 bin askerin erken terhisine olanak sağlayacak olan askerlik süresine ilişkin kararın ayrıntıları, bugün belli olacak.

    Bakanlar Kurulu'nda sürenin 15 aydan 12 aya düşürülmesi konusunda karar alınacak ve erken terhisin hangi tarihten geçerli olacağı da belirlenecek.

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin kısaltılmasına ilişkin düzenlemenin Bakanlar Kurulu'na geleceğini ve halen silah altındaki 70 bin askerin teskeresini alacağını söylemişti.

    "Şimdiden hayırlı uğurlu olsun"

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nca İnönü Konağı'nda düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamış, uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üzerine Yılmaz, "Önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulu'nda, Genelkurmay Başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulunda tarihi belirlenecek. Diyelim ki önümüzdeki yılın mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa Bakanlar Kurulunda belirlenecek. Az bir süre kaldı. Karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuşmuştu.

    "Kısa dönemi kapsayan çalışma yok"

    Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtladı. Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow