hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de ABD Büyükelçisi krizi

    CHPde ABD Büyükelçisi krizi
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile sürpriz görüşmesinin partide rahatsızlık yarattığı ve istifalara neden olacağı iddiaları yalanlandı.

    CHP lideri Kemal Kılıçroğlu'nun ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile sürpriz buluşması CHP kulislerini hareketlendirdi.

    Ziyarette, Türkiye-Amerika ilişkileri üzerine geniş bir değerlendirme yapıldı. Türkiye'deki güncel sorunlar da sohbette yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun Amerika'ya yapmayı planladığı ancak "muhattap bulunamadığı" iddiasıyla ertelenen ziyaret konusunda da ABD Büyükelçisi Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

    Büyükelçi'nin, "Kurmaylarınızın ABD seyahati sonrası yaptığı açıklamalara üzüldük. Sizi ABD'de ağırlamak isteriz. Sizin, ABD'de muhatap bulamamanız gibi bir durum söz konusu olamaz" dediği belirtiliyor.

    Ancak Kılıçdaroğlu'nun büyükelçi ile ne konuştuğundan çok görüşmeyi kurmaylarına duyurmadan yapması tartışıldı. Özellikle CHP'nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun görüşmeyi gazetecilerden öğrenmesi istifa edeceği iddialarını beraberinde getirdi.

    CNN TÜRK'e konuşan Faruk Loğoğlu ise, "İstifa etmem gibi birşey söz konusu değil. Genel Mezkez'deyim. Çalışmalarıma devam ediyorum. Genel Başkan ile de görüştüm. Aramızda bir sorun yok. Kemal Bey Genel Başkandır ve görüşmeyi istediği gibi yapma inisiyatifi vardır.  görüşmeye ilişkin beni bilgilendirdi." dedi.

    Tartışmanın bir diğer yüzünde ise "Sarıgül'cüler-Tekin'ciler" çekişmesi olduğu iddia edildi. Loğoğlu'nun Sarıgül'e verdiği destek nedeniyle Gürsel Tekin'e destek olanlar tarafından politikalarının eleştiri konusu yapıldığı ve Genel Başkan nezdinde lobi faaliyeti yürütüldüğü öne sürüldü.

    Yerel seçim çekişmesi erken başladı yorumlarına neden olan tartışmalar sürerken, CHP liderinin ertelenen ABD gezisine yönelik temaslar da tekrar hız kazandı. Faruk Loğoğlu, çalışmaların sürdüğünü ve ziyaretin Kasım sonu Aralık başı olabileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow