hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bundan sonra Meclis'te türbanlı olacağım"

    Bundan sonra Mecliste türbanlı olacağım
    expand

    AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Meclis'e türbanlı geleceklerini açıkladı.

    AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, bundan sonra Meclis çalışmalarına türbanıyla katılacağını açıkladı.

    "Demokratikleşme Paketi ile kamuda başörtüsü yasağının kalkmasının ardından, Meclis'te başörtülü vekil olacak mı?" tartışmaları başlamıştı.
     
    Gözler hacdan dönen AK Partili kadın vekillere çevrilmişken, ilk açıklama Konya Milletvekili Gülay Samancı'dan geldi.

    Samancı bundan sonra Meclis çalışmalarına türbanıyla katılacağını açıkladı.

    AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da, "31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum" dedi.

    Aynı zamanda TBMM'deki en genç kadın milletvekili olan Dalbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hac ibadetinin ardından Meclis'e başörtüsüyle girme kararı aldığını belirtti.

    Geçen yıl da hacdan döndükten sonra bunu düşündüğünü fakat gerçekleştiremediğini dile getiren Dalbudak, "Demokratikleşme yönünde atılan adımlarla ülkemizde inanç özgürlüğü de gelişti. 31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum. Anayasa'ya göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Anayasal hakkımızı kullanmamıza hoşgörü ile bakılacağına inanıyorum" diye konuştu.

    Şahin: "Yasaklayan bir düzenleme yok"

    Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Meclis iç tüzüğüne göre bayan milletvekillerimizin başörtülü şekilde genel kurula girmelerini yasaklayan bir düzenleme yok. Şu ana kadar uygulanmamış olması, bunun yasak olduğu anlamına gelmez" dedi.

    Şahin, partisinin il teşkilatınca Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) Fuar Alanı'nda düzenlenen belediye başkan aday adayları ile ilgili temayül yoklamasının koordinatörlüğünü yaptıktan sonra Ankara'ya giderken İnegöl'deki bir köftecide mola verdi.

    Şahin, burada bir gazetecinin "AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt ile AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı TBMM'deki çalışmalara başörtülü katılacağını söylediler. Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, konuyla ilgili başta Meclis Başkanı başta olmak üzere Sayın Başbakan ve grup başkan vekillerinin açıklama yaptıklarını söyledi.

    Kendisinin de bu açıklamalara katıldığını dile getiren Şahin, "Açıklama şuydu: Meclis iç tüzüğüne göre bayan milletvekillerimizin başörtülü şekilde genel kurula girmelerini yasaklayan bir düzenleme yok. Şu ana kadar uygulanmamış olması, bunun yasak olduğu anlamına gelmez. Çünkü iç tüzük ilgili maddesi okunduğunda bayanlarla ilgili sadece bir tek cümle vardır. 'Bayan milletvekilleri tayyör giyerler' der. Bunun dışında başka bir düzenleme yok" diye konuştu.

    Bayan milletvekillerinden bazılarının kendi tercihleri üzerine genel kurula başörtülü şekilde girmelerinin kendi takdirleri olduğunu vurgulayan Şahin, kendisinin buna bir diyeceğinin olmayacağını, yasak olmadığına göre milletvekillerinin tercihine saygı göstermeleri gerektiğini düşündüğünü kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow