hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adliyede "duran gazeteci" eylemi

    Adliyede duran gazeteci eylemi
    expand

    Gazeteciler Füsun Erdoğan, Bayram Namaz, Sedat Şenoğlu, Arif Çelebi, Ziya Ulusoy ve İbrahim Çiçek'in yargılandığı "Gaye davası" öncesinde, "duran gazeteci" eylemi yapıldı.

    Gazeteciler Füsun Erdoğan, Bayram Namaz, Sedat Şenoğlu, Arif Çelebi, Ziya Ulusoy ve İbrahim Çiçek'in de aralarında bulunduğu 26 sanığın MLKP üyeliği ve örgüt adına eylemde bulunmak suçlamasıyla yargılandıkları dava, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

    Duruşma öncesinde Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) mahpus gazeteciler için adliye önünde "duran gazeteci" eylemi yaptı. Gazetecilere adalet için Adliye Sarayı'na bakarak durma eylemi yapan gazetecilere Avrupa Gazeteciler Federasyonu'ndan (EFJ) Danimarkalı gazeteci Esben Orberg ile Sınır Tanımayan Gazeteciler'den (RSF) Erol Önderoğlu da katıldı.

    Gazeteciler adına açıklama yapan TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, "Gazetecilik faaliyetleri artık suç sayılmaktan çıkarılmalı. Birkez daha hapisteki meslektaşlarımız için Adalet Sarayı önündeyiz. 62 meslektaşımız gazetecilik faaliyetleri sebebiyle bugün Türkiye cezaevlerinde. 62 gazeteciden altısıysa bugünkü duruşma müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyorlar. Tek suçları ise gazetecilik faaliyetleri. Biz gazeteciler olarak bir defa daha hapis gazeteciler için özgürlük talep ediyoruz, gazetecilik faaliyetlerinin suç sayılmamasını istiyoruz" dedi.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Duruşma, sanıkların son savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

    Gazeteciler, MLKP'nin "üst düzey yöneticisi" olmakla, "örgüt adına eylemler gerçekleştirmekle" ve "anayasal düzeni değiştirmeye çalışmakla" suçlanıyor ve haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 2006 yılında MLKP'ye karşı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan gazetecilerden, Füsun Erdoğan, Bayram Namaz ve Arif Çelebi yaklaşık 8 yıldır cezaevinde.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow