hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasip Kaplan'dan Genelkurmay'a tepki

    Hasip Kaplandan Genelkurmaya tepki
    expand

    BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak'ta yaşanan bir olaya ilişkin açıklamasında, BDP'yi, "terör örgütüne yardımcı parti" diye anan Genelkurmay Başkanlığına tepki gösterdi.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında yer alan, "Bölücü terör örgütüne müzahir (yardımcı) parti" ifadesiyle, isim verilmeden BDP'nin kastedildiği görüşünü savunan Hasip Kaplan, "Genelkurmay'ın dili, çözüm sürecine hizmet etmez. 460 subay ve generali cezaevinde olunca 'teröre müzahir' kavramını daha dikkatli kullanmalı" dedi.

    Hasip Kaplan, Twitter hesabında şunları yazdı:

    "Genelkurmay internet sitesinde, Cizre'de yaşandığı iddia edilen bir olayda pireyi deve eden 'teröre müzahir' açıklaması tam bir talihsizlik. Genelkurmay'ın dili, çözüm sürecine hizmet etmez. 460 subay ve generali cezaevinde olunca 'teröre müzahir' kavramını daha dikkatli kullanmalı."

    Genelkurmay açıklaması

    Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ilçesinde bir askerin bıçaklanması ile ilgili internet sitesinde yaptığı açıklama ise şöyle:

    "70'inci Mekanize Piyade Tugay 4'üncü Hudut Alayı'nın Nusaybin İlçesi'nde konuşlu Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli bir erin, kanuni izinli olarak Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunduğu belirtilirken, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan er, 28 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30 sularında, Cizre'de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, eri sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip er, Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow