hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "İsrail ile işbirliğimiz yok"

    Davutoğlu: İsrail ile işbirliğimiz yok
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İsrail ile herhangi bir Müslüman ülkeye dönük olarak işbirliğimiz olmamıştır" dedi.

    Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir gerekçe ile hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır. Yapmaz, yapmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir" dedi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü.

    Bakan Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i kapıda karşıladı.

    Görüşmeden sonra ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

    Türkiye ve İran arasındaki dostluğa ve işbirliğine vurgu yapan Bakan Davutoğlu, "Türkiye ile İran arasında köklü, tarihi ilişkilerimiz var. Bazı çevreler Türkiye ile İran'ın rakip iki komşu olarak yansıtmak isteyebilirler, bunu arzulayanlar olabilir. Türkiye ile İran rakip değil aksine dost iki ülke" dedi.

    Ortadoğu'da olası bir mezhep çatışmasının yaşanmaması için ortak hareket etmenin önemli olduğunu belirten Bakan Davutoğlu; "Hepimiz bu tarihi vebalin altında kalırız" diye konuştu.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; "Bizim Suriye rejimi ile problemimiz var. İlkesel bir problem. Şunu açık ve net söyleyeyim: Hiçbir gerekçe ile hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır. Yapmaz, yapmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir. Hiçbir şekilde Ortadoğu'da, İsrail ile herhangi bir ortak operasyonun parçası olmamız söz konusu olmamıştır. Olmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi asılsızdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow