hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hurşit Güneş'ten Suriyeli muhalif tepkisi

    Hurşit Güneşten Suriyeli muhalif tepkisi
    expand

    CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye'nin, Suriye'deki silahlı muhaliflerin beslendiği yer haline geldiğini öne sürdü.

    Güneş, Meclis'te düzenlediği basın topantısında, Adana'daki sarin gazı davasının, 30 Ekim'de yapılan duruşmasını takip ettiğini ve verilen ara kararla davada tutuklu sanık kalmamasını eleştirdi.

    Baş sanık Hitam Kassap'ın sarin gazını elde etmek amacıyla faaliyet içindeyken yakalandığını öne süren Güneş, "Çok açık, net. Beyaz fosfor, 10 top dinamit fitili, antifiriz almaya çalışıyor" diye konuştu.

    Suriye'de kullanılan sarin gazının nereden elde edildiğini merak ettiklerini belirten Güneş, "Bu malzemeler gerçekten Türkiye'den mi geçiyor" diye sordu. Güneş, şu görüşleri dile getirdi:

    "Herkes Esad'ı suçlasın, ne olup bitiği anlaşılmasın. Yok öyle iş. Türkiye, Suriye'deki silahlı muhaliflerin, terör unsurlarının beslendiği yer haline geldi. Türkiye'yi buradan kurtarmamız gerekiyor. Bunlar insanlık dışı suçlar işliyorlar. Yabancı kanallarda insanlık dışı manzaralar görüyoruz. Bunlar gerçek Yezid'ler. İnsanlık dışı mahlukatlar ve bunu ne yazık ki kutsal dinimiz adına yapıyorlar. Bu davanın kapatılmamasını istiyoruz. Bu Adana'daki dava kapatılıp, bu terörist unsurlar beraat ettirilirse, Türkiye için yüz karası olacaktır. Türkiye, El Kaide unsurların beslenebileceği, dinlenebileceği bir yer olamaz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow