hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komisyona Gizem başvurusu

    Komisyona Gizem başvurusu
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Rusya'da tutuklu bulunan Greenpeace gönüllüsü Gizem Akhan için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde bir heyet oluşturulması talebinde bulundu.

    Tanal, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na yaptığı başvuruda, 18 Eylül 2013 tarihinde Greenpeace'in Kuzey Buz Denizi'nde düzenlediği barışçıl protesto sonrasında aralarında Gizem Akhan'ın da bulunduğu 30 Greenpeace gönüllüsü gözaltına alındığını anımsattı.

    Hala gözaltında bulunan Akhan'a önce korsanlık daha sonra ise holiganlık suçlaması yapıldığını belirten Tanal, Akhan'ın bu suçlar için ayrı ayrı 15 ve 7 yıl ile cezalandırılabileceğini söyledi. Tanal, buşvurusunda, şunları kaydetti:

    "Rusya'da tutuklu bulunan Greenpeace gönüllüsü 25 yaşındaki vatandaşımız Gizem Akhan'ın cezaevinde içinde yaşadığı şartların, tutuklanma sebebi ve tutukluluk şartlarının araştırılması ve Gizem Akhan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinin ziyaret edilerek yaşadığı sorunların gözlenmesi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun görevidir. Sadece Greenpeace gönüllüsü olduğu ve doğa yandaşı barışçıl bir eyleme katıldığı için uluslararası insan hakları sözleşmelerine aykırı olarak tutuklanan ve yargılanan Gizem Akhan için çözüm odaklı çalışmaların tespiti amacıyla bu olayın TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun gündemine alınmasını ve bir heyet oluşturularak Gizem Akhan'ın cezaevinde ziyaretinin ve davanın takibinin sağlanması hususunu saygılarımla arz ederim."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow