hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dink cinayetinde MİT'e devlet sırrı sorusu

    Dink cinayetinde MİTe devlet sırrı sorusu
    expand

    "Hrant Dink cinayeti"nin faili Ogün Samast'ın, "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

    İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık ve cinayet suçundan da hükümlü Ogün Samast ile avukatı Levent Yıldırım katılmadı.

    Duruşmada, Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu hazır bulundu.

    Duruşmada celse arasında mahkemeye gelen yazılar okundu.

    Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıya verilen cevapta, Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve gizlilik kararının da devam ettiği bildirildi.

    Daha sonra duruşmada söz alan avukat Hakan Bakırcıoğlu, TBMM'nin, 27 Ağustos 2013 tarihli yazısında, MİT tarafından gönderilen söz konusu belgelerin devlet sırrı niteliğinde olup olmadığı hususunda kurumlarında bir bilgi bulunmadığını belirttiklerini ifade ederek, "Anlaşılmıştır ki MİT bu bilgileri gönderirken devlet sırrı niteliğinde olduğunu belirtmemiştir. Bu sebeple Hrant Dink cinayetinin tüm boyutlarıyla aydınlatılmasına ilişkin bilgilerin müdahil olarak bize verilmesi gerekliliği nedeniyle evrak ve CD'lerin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz" dedi.

    Aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, İstanbul TMK. 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazarak, sanık Ogün Samast ile ilgili TİB'den gelen görüşme dökümlerinin yer aldığı belgelerin taraf vekillerine verilmesinde bir sakınca olup olmadığının sorulmasına hükmetti.

    Heyet, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) da yazı yazılarak, kurumun TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderdiği belgelerin devlet sırrı olup olmadığının sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow