hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    509 öğrenci yemekten zehirlendi

    509 öğrenci yemekten zehirlendi
    expand

    Van'ın Muradiye ilçesinde öğlen yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanan 400 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

    Muradiye Devlet Hastanesi'nde yer olmayınca bazı öğrenciler Van ve Çaldıran'daki hastanelere sevk edildi.

    Muradiye Merkez'de bulunan Kandahar Mahallesi'nde bulunan ve taşımalı öğrenim veren bin 150 öğrenci kapasiteli Kandahar Ortaokulu'ndaki öğrenciler öğlen yedikleri yemeğin ardından rahatsızlandı.

    Okuldaki 500'ün üstende öğrenci aynı şikayetleri yaşayınca okul idaresi 112 Acil Servisi arayarak bilgi verdi.

    Öğrenciler ambulanslarla Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürülürken, hastanedeki yer sıkıntısı nedeniyle bazı öğrenciler Van ve Erciş'teki çeşitli hastanelere sevk edildi.

    Olayı duyan bazı velilerin hastaneye akın etmesi üzerine de hastanediki görevliler zor anlar yaşadı.

    Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Muradiye ilçesinde taşımalı eğitim yapan 950 mevcutlu Kandahar İlkokulu ve Ortaokulunda öğle yemeğinden sonra çok sayıda öğrencinin karın ağrısı ve baş dönmesi şikayeti ile okul idaresine müracaat ettiği ifade edildi.

    509 öğrencinin ilk olarak Muradiye Devlet Hastanesine götürüldüğü ve tıbbi kontrolden geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Bu öğrencilerden 22'sine Çaldıran Devlet Hastanesinde, 18'ine Erciş Devlet Hastanesinde tıbbı destek verilmiş, gözetimleri sonrası taburcu edilmişlerdir. Halen 29 öğrencimiz Van'da, 13 öğrencimiz ise Muradiye Devlet Hastanesinde müşahede altında bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow