hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yayla kavgası ilçeyi savaş alanına çevirdi

    Yayla kavgası ilçeyi savaş alanına çevirdi
    expand

    Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı ve Yoncalık Köylüleri arasında yayla meselesi yüzünden çıkan kavga ilçe merkezini savaş alanına çevirdi.

    Karlıova İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Kargapazarı ve Yoncalık Köyleri arasında bulunan yaylanın kime ait olduğu konusunda, uzun zamandan beri tartışma yaşanıyordu.

    Yaylanın kime ait olduğu konusu mahkeme taşınırken, mahkeme yaylanın hangi köye ait olduğu konusunu araştırmak için bilir kişi heyeti atadı.

    Bilir kişi heyeti yaptığı keşif sonucunda mahkemenin kararı beklenirken taş ve sopalarla ilçe merkezinde birbirine girdi.

    Polis tarafları ayırmakta güçlük çekince jandarma ekipleri devreye girdi.

    Jandarmanın da yetersiz kalması üzerine bu kez özel harekat timleri tarafları ayırmaya çalıştı.

    Sık sık havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen tarafları ayırmakta zorlanan güvenlik güçlerine destek amaçlı, Bingöl'den çevik kuvvet ekibi geldi.

    Kargapazarı ve Yoncalık Köylüleri arasında çıkan kavgada her iki taraftan 3 kişi yaralanırken, bir polis memuru da kol ve ayaklarına isabet eden taşlarla hafif şekilde yaralandı.

    Yaralılar, Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Jandarma, husumetin devam etmemesi ve olayın büyümemesi için her iki köy arasında zırhlı araçlarla nöbet tutuyor.

    Köylerin giriş ve çıkışları da kontrol altına alınan her iki köy arasındaki husumetin sona ermesi için Karlıova'daki kanaat önderlerinin taraflarla görüşmeye başladığı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow