hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anayasa toplantısından uzlaşma çıkmadı

    Anayasa toplantısından uzlaşma çıkmadı
    expand

    TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında yaptığı toplantıdan bundan sonraki süreçle ilgili karara varamadı.

    Çiçek başkanlığındaki toplantı, 3,5 saat sürdü.

    Alınan bilgiye göre toplantıda, dört siyasi parti temsilcileri, bundan sonraki süreçle ilgili görüşlerini ifade etti.

    AK Parti temsilcileri, Komisyon çalışmalarının tıkandığını, daha fazla devam etmenin sonuç vermeyeceğini savunarak, Anayasa için 2012 yılı sonunun hedef gösterildiğini, ancak bu tarihte bitirilemediğini, daha sonraki süreçte de hedeflenen zamanda bitirilemediğini kaydetti.

    AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Toplum artık bize güvenmiyor, Anayasa'nın yapılamayacağını düşünüyor. Çünkü Anayasanın ana sütunlarında anlaşma yok. Masa değil, Anayasa arıyoruz. Olabilir mi sorusuna ciddi cevap arayalım. Anlaşma olur mu, olmaz mı, onu değerlendirelim" görüşünü ifade etti.

    AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da Komisyon'un yeni anayasa için amaç değil araç olduğunu belirterek, "Aracı amaca dönüştürmeyelim. Yeni Anayasa yapmak istiyoruz, Uzlaşma Komisyonu yapmak istemiyoruz. Arkadaşlar karar versinler; yeni anayasa mı yoksa Uzlaşma Komisyonu mu yapmak istiyorlar?" dedi.

    Komisyon'da bundan sonra izlenecek yol ve yöntemle ilgili karara varılmadı.

    Komisyon'un 18 Kasım Pazartesi günü saat 14.00'te, "nasıl daha verimli çalışılabileceği" gündemiyle toplanmasına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow