hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgül ön seçim istedi

    Sarıgül ön seçim istedi
    expand

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Mustafa Sarıgül, İstanbul adaylığı için önseçim talebini dile getirerek, adayın önseçimle belirlenmesi isteğini Kılıçdaroğlu'na ilettiğini açıkladı.

    Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Odakule'de toplanan partililer Sarıgül'ü taşıyan seçim otobüsüne CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın bulunduğu Şişhane'ye kadar eşlik etti. Seçim otobüsünden destekleyenlerini selamlayan Sarıgül, "İstanbul bir değişim istiyor. İstanbul'dan ben kazanmayacağım, CHP kazanacak" dedi. Sarıgül, parti binasının önünde kendisini bekleyen İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer tarafından sarı çiçeklerle karşılandı. Karşılama sırasında izdiham yaşanırken, bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi, basın mensupları zor anlar yaşadı.

    Ön seçim talebi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde partililere seslenen Sarıgül "Beklediğimiz an geldi" diyerek, "Hiçbir zaman Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu dara düşürecek bir işi Allahım bana yaptırmasın" dedi. Sarıgül, ön seçim talebini de dile getirerek, "Sarıgül atamayla, tayinle mebus olmadı. Bugün genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan rica ettiğim gibi o zaman da Genel Başkanım Erdal İnönü'den rica etmiştim. İnönü, ön seçim yaptı. Ön seçimle milletvekili oldum. CHP'de aday zenginliği demokrasinin çok güzel bir göstergesidir. Aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Genel merkezimiz yöntemi belirledikten sonra başvurumu yapacağım. Ben isterim ki, önce partili arkadaşlarımızın gönlüde olayım sonra da halkımın gönlünde olayım" diye konuştu.

    Geçmişte çok sayıda duvar inşa edildi

    Sarıgül, Suriye sınırında Nusaybin'le Kamışlı'yı birbirinden ayırmak için inşa edilen duvar yapımının halen devam ettiğini hatırlattı. Çin Seddi ve Berlin Duvarı örneklerini veren Sarıgül, "Geçmişte çok sayıda duvar inşa edildi. En ünlüsü Çin Seddi'ydi, hiçir şeye yaramadı. Berlin Duvarı da tarihe utanç duvarı olarak geçti. Berlin Duvarı'nı demokrasi kaldırdı, attı. Duvarları iktidarın gücüyle çekebilirsiniz ama ordan rüzgarlar geçer, o rüzgarları kesemezsiniz. Ankara'daki iktidara sesleniyorum; seçim öncesi Kürt yurttaşlarımızı istismar edecek ayak oyunlarını bırak" dedi.

    Seçime 4 ay kala barzani'yi davet ettin, yutmazlar

    Dün Diyarbakır'da gerçekleşen Erdoğan-Barzani görüşmesine de değinen Sarıgül, "Barzani yaşıyor. Barzani yıllardan beri orada yaşıyor. Sen de 13 yıldır iktidarsın. Ölüyü diriyi bıraktın. Seçime 4 ay kala Barzani'yi davet ettin, yutmazlar" dedi.

    Dershaneler eğitim yetersizliği yüzünden var

    Sarıgül dershanelerin kapatılması konusuna da değinerek, şunları söyledi: "Sanki yurttaşlarımız dershaneye evlatlarını götürmeye ve para ödemeye çok meraklı. Kimseye sormuyor 'Dershaneler neden var?' diye. Dershaneler eğitim yetersizliği yüzünden var.

    Ülkemizde okulları tam gün yaparsan, dershaneler kalkar. Bütün anne babalar çocuklarını nasıl daha iyi bir okula göndereceklerini düşünüyorlar. Okullarda yeteri kadar iyi eğitim alsa çocuklarımızı neden dershanelere gönderelim. Dershaneler şu anda büyük bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda çok iyi biliyorum, o dershanelerin büyük bir bölümünde 'Paran pulun var mı?' diye sormuyorlar. Hayırsever kardeşlerimiz o dershanelere destek veriyorlar, hayırsever kardeşlerimize o hizmetler yapılıyor. Hizmetleri siyasi nedenlerden dolayı kesme mantığını doğru bulmuyorum. Unutmayın ki, dünyanın 114 ülkesinde okullar varsa Türkiye'nin birçok yerinde dershaneler varsa o dershanelerde örfümüz, töremiz, geleneklerimiz, inançlara saygı en güzel şekilde öğretilmekte. Ben yurtdışında okullara gittiğimde Atatürk'ün resmini İstiklal Marşı'nı her zaman gördüm."

    Konuşmasını tamamlayan Sarıgül, Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte partilileri selamlayıp, güvercin uçurduktan sonra İl Başkanlığı binasına girdi.

    Sarıgül, rütbe heyecanı olmadığı belirterek, "Korkmadan, yılmadan asla ödün vermeden, cesaretle bu yola başkoymuş yurttaşlarımın birinin bile yüzünü eğik bırakmadan, yüzde 100'ünüzün mutluğunu için çalışacağım. Bu meydandan söz veriyorum. AK Partili, DSP'li, BDP'li, MHP'li bütün kardeşlerime diyorum ki: Bana gelen yurttaşıma hangi partiye oy verdin diye sormam; sana nasıl yardımcı olacağım diye sorarım" şeklinde konuştu.

    Ön seçimle milletvekili olduğuna değinen Sarıgül, "Genel merkezimiz yöntemi belirledikten sonra ben müracaatı yapacağım. Genel merkezimiz nasıl belirlerse, başımın üzerinde yeri var. Ben isterim ki önce partili arkadaşlarımın gönlünde olayım, sonra da halkımın gönlünde olayım" dedi.

    Sarıgül, hükümetten, "seçim öncesi Kürt yurttaşları istismar edecek ayak oyunlarını bırakmasını isterken, "Barzani yıllardan beri orada yaşıyor. Sen de 13 yıldır iktirdarsın. Ölüyü bıraktın, diriyi bıraktın, seçime 4 ay kala Barzani'yi davet ediyorsun. Yutmazlar" ifadelerini kullandı.

    Dershanelerin, eğitim yetersizliği yüzünden bulunduğunu dile getiren Sarıgül, şunları söyledi: "Dershaneler şu anda büyük bir ihtiyaçtır. O dershanelerin büyük bir bölümünde, 'Paran var mı, pulun var mı?' diye sormuyorlar. Hayırseverler destek veriyor. Hizmetleri siyasi nedenlerden dolayı kesme mantığını doğru bulmuyorum. Dünyanın 114 ülkesinde okullar varsa, Türkiye'nin bir çok noktasında dershaneler varsa, o dershanelerde örfümüz, töremiz, geleneklerimiz, inançlara saygı en güzel
    şekilde öğretilmekte. Yurt dışındaki o okullara gittiğimde o okullarda Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi, İstiklal Marşı'nı her zaman gördüm."

    "Niyetimiz, aradaki farkı kapatmak"

    CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı da kırgınlıktan, küskünlükten dolayı hiç kimseyi CHP dışında bırakmayacaklarını ifade ederek, "Bizim niyetimiz, amacımız aradaki farkı kapatmak ve büyükşehir belediye başkanlığına bir CHP'li oturtmak" dedi.

    Büyükşehir belediye başkan adayları açıklandığı gün, Taksim'de bir miting yapmayı öneren Salıcı, "Biz, İstanbul'u aldığımız gün, CHP fiilen iktidardır. Biz, İstanbul'u aldığımız gün, Sayın Kılıçdaroğlu fiilen başbakandır.

    Biz, İstanbul'u aldığımız gün, Türkiye'nin savaş kokan dış politikası sona erecek. Biz, İstanbul'u aldığımız gün, İstanbul'un üzerine 20 yıldan beri çöken rant ikdarı son bulacak" diye konuştu.

    Konuşmalar sırasında "Halkçı Sarıgül", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "El ele, kol kola, omuz omuza", "Çalışa çalışa kazanacağız", "Fırat'ın önüne set koyamazsın", "Her yer Şişli, her yer Sarıgül" şeklinde sloganlar atıldı.

    Konuşmaların ardından Sarıgül, Salıcı ve TDH İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş birikte güvercin uçurdu. Daha sonra Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow