hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK'ten ''Roman Enstitüsü'' kararı

    YÖKten Roman Enstitüsü kararı
    expand

    Yükseköğretim Kurulu, demokratikleşme paketinde yer alan Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün, Trakya Üniversitesi bünyesinde açılmasını kararlaştırdı.

    YÖK, demokratikleşme paketinde yer alan Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün, Trakya Üniversitesi bünyesinde açılmasını kararlaştırdı.

    Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlığında 5 Kasımda toplanan YÖK Genel Kurulunda, demokratikleşme paketinde kurulması planlanan Roman Enstitüsü konusu gündeme geldi.

    Enstitünün hangi üniversite bünyesinde kurulacağının kararlaştırıldığı toplantıda, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün Trakya Üniversitesi bünyesinde açılması uygun bulundu.

    YÖK, alınan bu kararı Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi. Karar, Bakanlar Kurulu kararıyla resmiyet kazanacak.

    Trakya Üniversitesi bünyesinde Balkan Araştırma, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ile Sağlık Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

    Demokratikleşme paketinde, Roman vatandaşların dil ve kültürleri ile karşılaştıkları sorunlara ilişkin araştırmalar yapmak, çözüm önerileri üretmek amacıyla bir il üniversitesi bünyesinde Roman Dil ve Kültür Enstitüsünün kurulması kararı yer alıyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow