hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kışanak: "AKP anayasa sözünü tutmadı"

    Kışanak: AKP anayasa sözünü tutmadı
    expand

    BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Yeni anayasa yapılamamasından CHP ve MHP de sorumludurlar ama en büyük sorumluluk AKP'ye aittir. AKP, halka verdiği yeni ve sivil anayasa sözünü tutmamıştır" dedi.

    Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasının önemli bir bölümünü kadına şiddet konusuna ayırdı.

    Türkiye'nin bir bütün olarak iki yıldır anayasa komisyonunda ne konuşulduğunu, tartışıldığını, nelerin önerildiğini bilme hakkı olduğunu ifade eden Kışanak, komisyondaki tüm tartışmaların, önerilerin kitap olarak basılmasını ve internet sitesinden yayınlanmasını istediklerini kaydetti.

    BDP dışındaki üç partinin üzerine düşen sorumluluğu yapmadığını ifade eden Kışanak, "AKP'nin özellikle topu diğer partilere atmasının hiçbir anlamı ve manası yoktur" dedi. Kışanak, şunları söyledi:

    "Sayın Başbakan her konuşmasında komisyona eşit üye verilmesini bir lütufmuş gibi değerlendiriyor. Eğer bu parlamentonun içtihadı, İçtüzüğü varsa herkes buna saygılı olacak. Şimdiye kadar bu parlamentoda kurulan bütün uzlaşma komisyonları eşit temsil üzerinden kurulmuştur. Bu sayın Başbakan'ın lütfu değildir.

    AKP o masayı kendi anayasasını yapmak ve bunu meşrulaştırmak için kullanmak istedi.

    CHP, hiçbir şekilde kabul edilemeyecek tutum ve anlayışla, mevcut statükoyu daha da geriye götürebilecek öneriler sundu. Yeni anayasada yapılamamasından CHP ve MHP de sorumludurlar ama en büyük sorumluluk AKP'ye aittir. AKP, halka verdiği yeni ve sivil anayasa sözünü tutmamıştır."

    AK Parti'nin BDP yokmuş gibi davrandığını öne süren, Kışanak, "BDP ile görüşme konusu gündemlerinde bile yok. Bu zihniyetten demokratik bir anayasa çıkmaz. Şimdi 'biz yolumuza devam edeceğiz' diyorlar, o yola devam edersiniz ama o yola Kürt sorununun çözümünü isteyenler çıkar, halk çıkar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow