hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YAŞ toplantısında alınan kararlar

    YAŞ toplantısında alınan kararlar
    expand

    YAŞ olağan toplantısında, TSK'nın hazırlık durumu ve yeniden yapılandırma çalışmalarının görüşüldüğü bildirildi.

    Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kış dönemi toplantısı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda sona erdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki YAŞ toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile diğer komuta kademesi katıldı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ üyelerinin onuruna öğle yemeği verdi.

    Bugün gün boyu devam eden toplantı sabah ve öğleden sonraki oturumlarda toplam olarak yaklaşık 6 saat sürdü.

    Genelkurmay'dan açıklama

    YAŞ olağan toplantısında, TSK'nın hazırlık durumu ve yeniden yapılandırma çalışmaları, terörizmle mücadele ve GATA'nın üniversite olarak yapılandırılması çalışmaları ile ilgili konuların görüşüldüğü bildirildi.

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, YAŞ'ın olağan toplantısının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapıldığı hatırlatıldı.

    Açıklamada, toplantıda; "Türk Silahlı Kuvvetleri Hazırlık Durumu ve Değerlendirilmesi, Terörizmle Mücadele ve Değerlendirilmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları ve GATA'nın üniversite olarak yapılandırılması" çalışmaları ile ilgili konuların görüşüldüğü kaydedildi.

    Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı kabul etti.

    Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabulde, Orgeneral Özel ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Gül'e Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) bugün gerçekleştirilen kış toplantısında alınan kararları sundu.

    Şura kararları, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından yürürlüğe girdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow