hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birçok ili fırtına vurdu. Meteoroloji uyardı!

    Birçok ili fırtına vurdu. Meteoroloji uyardı
    expand

    Türkiye genelinde sıcaklıklar azalmaya başladı. Özellikle Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına etkili oluyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

    İDO'dan sefer iptalleri

    İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentteki hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. İDO'dan alınan bilgiye göre, 16.20 Bursa-Kadıköy-Kabataş, 16.50 Bostancı-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu, 17.15 Kabataş-Kadıköy-Bursa ve 17.30 Bursa-Kadıköy-Kabataş Deniz Otobüsü seferleri yapılamadı. İDO'nün 18.00 Bostancı-Yenikapı-Bandirma, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 20.00 Kabataş-Kadıköy-Bursa Deniz Otobüsü ve yarın 07:30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü seferleri de yapılamayacak.

    Muğla:
    Güney Ege kıyılarında başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde Muğla kıyılarında (Bodrum, Marmaris, Ortaca, Datça, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye) kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

    Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına, su hortumu riski vb. ) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

    Düzce:
    Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde 40 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle denizde 5 metreyi bulan dalgalar oluştu.

    Akçakoca balıkçı barınağının etrafını çevreleyen dalgakıranlara vuran dalgalar barınağın içerisine girdi.

    Balıkçılar kötü hava şartları nedeniyle denize açılmadı.

    Zonguldak:
    Zonguldak'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle denizde oluşan dalgaların boyu 5 metreyi aştı. Kentte dün başlayan ve aralıklarla sabah erken saatlere kadar süren yağmurla birlikte rüzgar da etkili oldu.

    Sahil kenarlarında saatteki hızı 20 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Zonguldak Limanı'nda dev dalgalar oluştu.

    Dalgalar, yer yer liman içine kadar girdi. Balıkçılar, rüzgar nedeniyle denize açılamayınca teknelerini limana çekti. Açıkta bekleyen gemiler de römorkor yardımıyla Zonguldak Limanı'na çekildi.

    Bartın:
    Bartın'ın Amasra İlçesi'nde 70 kilometre hızla esen rüzgarla birlikte denizde 5 metreyi bulan dalgalar oluştu.

    Şiddetli rüzgar nedeniyle Karadeniz'de bulunan gemiler limana sığındı. İstanbul'dan Trabzon'a giden 5 kuru yük gemisi Amasra'da limanda demir attı.

    Vatandaşlar büyük limanda dalgaların dalgakıranları aşmasını izledi. Şiddetli fırtına nedeniyle küçük limanda ise dalgalar yola kadar ilerledi.

    Giresun:
    Giresun'da dev dalgalar nedeniyle sahilde bulunan bazı işyerleri hasar gördü, dalgalar kıyıları taşlarla doldurdu.

    Sabaha karşı şiddetini artıran fırtınada boyu 8 metreyi bulan dalgalar Cumhuriyet Parkı'ndaki işyerlerine zarar verdi.

    Parkın içini ve kaldırımları taşlarla dolduran dalgalar iki kafede de maddi zarara neden oldu. İşyerlerinin camlarını ve sandalyelerini kıran, masa ve sandalyeler denize sürükleyen dalgalar sahildeki spor alanlarına da zarar verdi.

    İzmir Foça:
    İzmir'in Foça İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan poyraz fırtınası hayatı olumsuz etkiledi.
    Hızı saatte 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle balıkçı barınağında altı tekne sulara gömüldü.

    Bazı dükkanların tabela ve ışıklı panoları uçtu. Zaman zaman elektrikler kesildi. Salı günleri kurulan pazarda tezgahlar açılamadı. Açıklarda oluşan büyük dalgalar nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

    Çanakkale:
    Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri yeniden başlatıldı. Çanakkale Boğazı'ndaki kuvvetli poyraz nedeniyle durdurulan Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri, rüzgarın hızını azaltmasının ardından yeniden başladı. Yetkililer, her iki ilçede oluşan araç yoğunluğunun azaltılması amacıyla araba vapurlarının sefer saatlerini beklemeden hareket ettiğini kaydetti.

    Balıkesir:
    Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli fırtına Edremit Körfezi'ndeki ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı yer yer 70- 80 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli fırtına Burhaniye ilçesinde 12 ağacı devirdi, bir otobüs durağına zarar verdi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre, saatteki hızı 100 kilometreye kadar ulaşması beklenen fırtınanın, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    KAR UYARISI

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü. bugün öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklığındaki azalışa paralel olarak Isparta, Burdur, Afyon, Uşak, Denizli'nin yüksek kesimleri, Karaman, Konya'nın güney ve batı çevreleri ile Batı Toroslar'da kar şeklinde görülmesinin beklendiğini açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow