hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aralık soğuk geçecek

    Aralık soğuk geçecek
    expand

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "9-15 Aralık, bütün yurtta ortalamanın biraz altında soğuk geçecek. Aralık ayının üçüncü haftası, sıcaklık bütün yurtta uzun yıllar ortalamasının altında seyrediyor" dedi.

    Bakan Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında haftalık hava tahmini konusunda bilgi verdi.

    Eroğlu bugün özellikle Artvin civarlarında yağış olduğunu ifade ederek, "Diğer bölgelerde, özellikle İzmir'den başlayarak Hatay ve Gaziantep'e kadar olan Akdeniz Bölgesi ve Ege'nin bir kısmında ise yağış bekliyoruz. Kuvvetli yağışların yanı sıra kuvvetli buzlanma söz konusu" diye konuştu.

    Yarın yağışların özellikle Güneydoğu Anadolu'ya kayacağını anlatan Eroğlu, cuma günü yağış beklenmediğini ancak hava sıcaklığının düşük olacağını söyledi.

    Cumartesi günü Doğu Anadolu haricinde yağışların tekrar başlayacağını dile getiren Eroğlu, pazartesi ve salı günleri de yağış beklendiğini kaydetti.

    Eroğlu, "9-15 Aralık, bütün yurtta ortalamanın biraz altında soğuk geçecek. Aralığın üçüncü haftası, sıcaklık bütün yurtta uzun yıllar ortalamasının altında seyrediyor. Aralık ayının son haftası ise batıda uzun yıllar ortalaması civarında, Doğu ve iç taraflarda ise uzun yıllar ortalamasının birkaç derece altında seyredecek" dedi.

    Eroğlu, yağışların ise aralık ayının ikinci haftasında yurdun kuzey ve doğusunda uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyredeceğini, diğer haftalarda ise ortalama civarında olacağını bildirdi.

    Gelecek yıl ise özellikle Güney Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'de sıcaklığın ortalamanın 0,5 ila 1 derece üzerinde olacağını ifade eden Eroğlu, "Yağışlar ise Türkiye'nin hemen hemen her yerinde uzun yıllar ortalaması civarında düşecek, net artma ve azalma olmayacak" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow