hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mühimmat davasında sanık lehine karar

    Mühimmat davasında sanık lehine karar
    expand

    Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit düştüğü mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davada tutuksuz yargılanan 3 sanıktan 2'si duruşmalara katılmayabilecek.

    Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

    Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen davada, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran, Üsteğmen Tuncay Aydın, 25 şehidin yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

    Duruşmada, tanık ve mağdur askerlerin ifadeleri okunmasının ardından taraflar, ifadelere karşı beyanda bulundu.

    Şehit yakını avukatlarından Altan Ulutaş, ifadelerdeki aleyhteki beyanlara katılmadıklarını belirterek, olay günü kışlada bulunan nöbetçi askerlerin patlamanın meydana geldiği alana götürülerek bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasını talep etti.

    Ulutaş, ayrıca çelişkili ifadelerde bulunan bazı tanıkların mahkemede dinlenmesini istedi.

    Şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger ise patlamadan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olayın yüzde 99 sabotaj olduğu yönünde açıklama yaptığını iddia ederek, Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenmesini talep etti.

    Tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın ise tanık ve mağdur askerlerin ifadelerindeki aleyhteki beyanlara katılmadıklarını bildirdi.

    Albay Özbay'ın avukatı Kerim Koçer ile Binbaşı Duran'ın avukatı Gürkan Aydoğan Yolyapan da müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

    Avukat Ulutaş'ın keşif yapılma konusundaki talebinin ilerleyen duruşmalarda ele alınmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran'ın duruşmalardan vareste tutulmasına hükmetti.

    Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 28 Ocak'a ertelendi.

    Duruşma sonundaki açıklamalar

    Duruşma sonrasında açıklama yapan şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, sanıkların vareste tutulması konusundaki kararın kendilerini üzdüğünü söyledi.

    Olayın sabotaj yada suikast olduğuna inananların başında geldiğini anlatan Dülger, "Eğer sabotaj veya suikast değilse sanıkların taksirle yaralamadan değil kasıtlı adam öldürmekten yargılanmasını istiyoruz" dedi.

    Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan da patlamanın üzerinden 15 ay geçmesine rağmen olayın bir türlü aydınlığa kavuşturulamadığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow