hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Yeni Türkiye'nin adımlarını Pınarhisar'da attık"

    Erdoğan: Yeni Türkiyenin adımlarını Pınarhisarda attık
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi'nde konuştu. "Pınarhisar tarihi bir öneme sahip" diyen Erdoğan, "AK Parti'nin kuruluş planlarını Pınarhisar Cezaevi'nde yaptık, yeni Türkiye'nin adımlarını burada attık" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle 14 yıl önce Pınarhisar'a geldiğini hatırlatarak "Beni Pınarhisar'a getiren sebepleri ortadan kaldırdık" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle 14 yıl önce Pınarhisar'a geldiğini hatırlattı.

    "Onlar güya beni mahkum etmişlerdi, güya benim özgürlüğümü elimden almışlardı ama ben Pınarhisar'a bir mahkum olarak değil, milletimin muhabbeti ile bahtiyar olmuş, milletimin mahşeri vicdanında yargılanıp, zincirlerinden kurtulmuş bir ilim talebesi olarak, Medrese-i Yusufiye'nin bir öğrencisi olarak gelmiştim" diyen Başbakan Erdoğan, Pınarhisar'ın kendisinin hatıralarında bir zindan değil, okul olduğunu söyledi.

    Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Pınarhisar, benim için gurbet değil vuslattır. Pınarhisar hasret değil, muhabbettir. Pınarhisar benim nezdimde yeni bir başlangıcın, taze bir başlangıcın yeniden doğuşun sembolüdür. Bugün bir kez daha Pınarhisar'a teşekkür ediyorum. Ahde vefanız için teşekkür ediyorum. Bizleri misafir ettiğiniz için, bağrınıza bastığınız, ben sizi nasıl unutmadıysam, siz de bizi unutmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Pınarhisar, yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin doğuşunda, Türkiye'nin özüyle ve ruhuyla buluşmasında tarihi öneme sahip bir ilçemizdir.

    AK Parti'nin kuruluş planlarını, burada Pınarhisar cezavinde yaptım. Orada çalıştım. Orada geleceğin planları, programları üzerinde kafa yordum. AK Parti'nin rotasını, istikametini, felsefesini işte burada Pınarhisar'da gelen mektuplarla, binlerce mektupların içerisindeki o sinyallerle aldık. Görüşmelerdeki o duygularla kaptık. Yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin ilk adımını burada Pınarhisar'da attık. Buradan yola çıktık, Allah'ın tevfiki, milletimizin hayır duası ile Pınarhisar'dan başladık, tüm Türkiye'yi hatta bölgemizi, hatta dünyayı, yeryüzünü, insanlığı kucakladık."

    Pınarhisar'dan yola çıkarak Türkiye'ye çok büyük eserler ve hizmetler kazandırdıklarını belirten Erdoğan, 11 yıl boyunca 81 vilayete, bütün ilçe, köy ve beldelere, tüm dünya başkentlerine, dünyada ihtiyaç sahibi tüm şehirlere, halklara ellerini uzattıklarını ifade etti.

    Bu süreçte başka bir şey daha yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Bu kardeşinizi 14 yıl önce Pınarhisar'a getiren sebepleri, sadece şahsımı değil, milletin önemli bir çoğunluğunu mahkemelere, hapislere mahkum eden sebepleri tek tek ortadan kaldırdık" dedi.

    Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Ben 'şiir okudum' diye Pınarhisar Cezaevi'nde kaldım. Bu ülkede binlerce insan, 'şiir okudu' diye, 'şarkı türkü söyledi' diye, 'yazı yazdı' diye, 'görüşlerini beyan etti' diye benim maruz kaldığım eziyete, hatta çok daha fazlasına onlar maruz kaldılar. Alllah'a hamd olsun, ben kendi ülkemdeydim, İstanbul'umuzun hemen yanında, Kırklareli'nin hemen yanında, bu güzel Pınarhisar'daydım. Ama kimileri vatanlarını terk etmek zorunda kaldı, kimileri gurbette hayata veda etmek zorunda kaldı. Kimileri yıllarını hapiste geçirmek zorunda kaldı. Kimileri sokak ortasında vurulup, faili meçhul cinayetlerde hayatlarından kopmak zorunda kaldı. İşte bu ayıbı, bu gayri insani süreci, bu anti demokratik atmosferi, değiştirmek için de büyük mücadele verdik. Okullar, üniversiteler, köprüler, yollar, demiryolları, barajlar, tüneller, konutlar inşa ettiğimiz kadar, gönülleri de yeniden inşa etmenin, yeniden imar etmenin, kırık kalpleri tamir etmenin mücadelesini hamd olsun bu dönemde biz verdik."

    "Yeni bir müjde duyacaksınız"

    Kanunları AB standartlarına ulaştırmak için çok sayıda reform yaptıklarını da ifade eden Erdoğan, "Şimdi bu ayın 16'sında yeni bir müjde duyacaksınız. İnşallah Türkiye, yeni bir süreci AB'de başlatıyor. Ayın 16'sında da onu duyacaksınız, şimdi söylemiyorum. 16'sında imzaları attığımız gün duyacaksınız"  açıklamasında bulundu.

    Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de kendilerinin getirdiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'e yargı yolu açtıklarını, Yüksek Askeri Şura'yı ve askeri mahkemeleri yeniden düzenlediklerini bildirdi.

    "Çok tehdit aldık"

    Bu sürede, gelişmiş demokrasilerde ne varsa, en modern şekilde, modern hakları ve imkanları Türkiye'ye kendilerinin kazandırdığını aktaran Erdoğan, "İnanın bu arada çok tehdit aldık. Bu reformlarımızdan rahatsız olanlar bizi tehdit ettiler. Çok sayıda kışkırtmayla, tahrikle, hatta bazen cinayetle, bizi yolumuzdan ayırmak istediler. Partimizi kapatıp bizi engellemek istediler. Milletimizden aldığımız güçle, milletimizin hayır duası ile asla durmadık, duraklamadık, reformlarımıza devam ettik" değerlendirmesini yaptı.

    Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkını daha da farklı bir hale getirdiklerini, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açtıklarını da bildiren Erdoğan, "Ayrımcılıkla, nefretle mücadeleyi daha da güçlendiriyoruz. Köy adlarıyla ilgili, siyasi partilere üyelikle ilgili artık uygulama alanı kalmayan bazı kanunların cezalarıyla ilgili düzenleme yapıyor, özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırıyoruz. 18 maddelik bir kanun tasarısı olarak, bu 11 başlık dün TBMM'ye ulaştı, inşallah görüşülüp oylandıktan sonra Türkiye bu reformlara da kavuşmuş olacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow