hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şantaj davasına Yargıtay'dan onama

    Şantaj davasına Yargıtaydan onama
    expand

    Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul'daki şantaj ve askeri casusluk davasında, 43 sanık hakkında verilen mahkumiyet ve beraat kararlarını onadı.

    Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul'daki şantaj ve askeri casusluk davasında, sanıklar İbrahim Sezer, Yücel Çipli, Şafak Yürekli'nin aralarında bulunduğu 43 sanık hakkında verilen mahkumiyet ve beraat kararlarını onadı. Sezer ve Zeki Mesten'e "örgüt üyeliği" suçundan verilen mahkumiyet kararı ise "örgüt yöneticiliği" suçundan ceza verilmesi istemiyle bozuldu.

    Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul'daki fuhuş ve askeri casusluk davasında İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla ilgili temyiz incelemesini tamamladı.

    Daire, sanıklardan İbrahim Sezer, Yekdane Ebru Ercüment, Selim Topal, Kubilay Şükrü Özdemir, Hakan Çetinkaya, Burak Çetin, Mehmet Emrah Küçükakça, Deniz Mehmet Irak, Ekrem Saltuk Baysal, Tuna Erol, Alpay Aksu, Fahri Yavuz Uras, Mehmet Seyfettin Alevcan, Ali Haydar Eser, Tamer Karslıoğlu, Adnan Yılmaz, Hatice Şenay Sarıgöz, Bahattin Şen, Mehmet Bahri Toper, Hüseyin Akın, Mehmet Koray Eryaşa, Tamer Çetin, Yankı Bağcıoğlu, Zeki Mesten, Alper Eylem Ersoy, Cem Ciran, Engin Turan, Ebru Nilhan Bozkurt, Erkan Demir, Esin Tolga Uçar, Fırat Güner Harman, Özcan Erdemir, Yiğit Ali Adlığ, Tamer Zorlubaş, Necmi Yıldırım, Ahmet Yasin Erdoğan, Murat Önder, Hakan Özergün, Cemhan Katar, Yücel Çipli, Merdan Metin, Mehmet Aygün ve Şafak Yürekli hakkında verilen beraat ve mahkumiyetlere ilişkin hükümleri oy birliğiyle onadı.

    Ancak sanıklar İbrahim Sezer ve Zeki Mesten hakkında, "suç işleme amacıyla kurulmuş örgüte üye olma" suçundan verilen cezanın bozulmasına karar veren daire, sanıkların "suç örgütünü yönetmek" suçundan mahkumiyetlerine karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Kararda, Sezer ve Mesten'in diğer örgüt üyelerini örgütün amaçları doğrultusunda sevk ve idare ettikleri, örgütün faaliyeti kapsamında yürütülen kişisel verilerin kaydedilmesi, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğinin, kaydetmek suretiyle ihlali ve devletin güvenliğine, iç, dış siyasal yararlarına ilişkin bilgiler ile açıklanması yasaklanan bilgilerin gizlilik, iş bölümü ve hiyerarşik bir düzen, disiplin içerisinde temin
    edilmesini ve buna ilişkin belge ve bilgi akışını sağladıklarının tüm dosya kapsamından anlaşıldığı bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow