hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu'da bin köyün yolu kapandı, Karadeniz'de eğitime ara verildi

    Doğuda bin köyün yolu kapandı, Karadenizde eğitime ara verildi
    expand

    Doğu Anadolu'da bine yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar Pazartesi günü tatil edildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, dünden itibaren kar yağışının etkili olduğu kentte eğitime merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde yarın ara verileceği, hamilelerle engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

    Vali Ali Kaban da Twitter'dan eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

    Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştı.

    Ön kısmından yara alan gemi su almaya başladı

    Bu arada, Ereğli ilçesinde dalgaların sürüklediği kuru yük gemisi karaya oturdu. Ön kısmı hasar gören gemi su almaya başladı.

    Tanzanya bayraklı kuru yük gemisi, Ereğli'de Erdemir limanına malzeme boşalttıktan sonra fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

    Kıyıya kadar gelerek karaya oturan gemiye sahil güvenlik ekipleri fırtına nedeniyle müdahale edemedi.

    Gemi gece boyunca dalgaların şiddetiyle kıyı şeridindeki kaya ve betonlara çarpmaya devam etti.

    Gemide bulunan 6 gemi mürettebatı güvertede kurtarılmayı bekliyor. Çalışmaların fırtınanın dinmesiyle başlayacağı öğrenildi.

    Karabük ve Kastamonu'nun ilçesinde de okullar tatil

    Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

    İlçede yapılan anonslarla, okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

    Öte yandan, cenaze töreni için İstanbul'dan gelen araçlar Eflani köyü Aday mevkisinde tipi nedeniyle mahsur kaldı. Karayolları ekipleri bölgede yol açma çalışması başlattı.

    Kerte ve Muratbaşı köylerindeki elektrik kesintisine müdahaleye giderken yolda mahsur kalan ekiplerin kurtarılması için de çalışma başlatıldığı öğrenildi.

    Karabük'te de okullar bir gün süreyle tatil edildi.

    Doğu Anadolu'da bine yakın köy yolu kapandı

    Doğu Anadolu'da ise kar yağışı esarete dönüştü. Ağrı, Erzurum, Iğdır, Ardahan, Bingöl ve Muş'ta, bine yakın köyle bağlatı kesildi.

    Karlıova-Bingöl karayolu Hacılar Köyü Mevkii uzun süre trafiğe kapandı. Araçlar yolda mahsur kaldı. Palandöken'de kar kalınlığı 30 santimi geçti.

    Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, yollarda zor anlar yaşadı. Kazalar oldu. Çorum'da buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüs devrildi. 1 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

    Uludağ'da kar kalınlığı 25 satimetre

    Uludağ'da ise kar kalınlığı 25, Kartepe'de 50 santimetre olarak ölçüldü. Kayak bölgeleri haftasonu, günü birlik tatilcilerin akınına uğradı.

    Rize'de fırtına

    Rize'de ise yağış ve fırtına etkili oldu. Karadeniz sahil yolunun Bozukkale mevkiinde toprak kayması meydana geldi. Pazar ilçesinde ise balıkçı barınakları hasar gördü 1 tekne battı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow