hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de ayı katliamı

    Tuncelide ayı katliamı
    expand

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir ayı 2 yavrusuyla birlikte silahla vuruldu. Ayıları kimin öldürdüğü belli değil. Faillerin bulunması halinde verilecek ceza 54 bin lira.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memuru Hasan Boy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Çakmaklı köyü yakınlarındaki Elma Deresi mevkisinde 3 ayının vurulduğu ihbarı üzerine bölgeye giderek inceleme yaptıklarını söyledi.

    Yer yer iki metreyi aşan karda kaçak avcıların ayak izlerini takip ederek olay yerine ulaştıklarını ve 3 ayının telef olduğunu gördüklerini belirten Boy, "3-4 yaşlarında bir anne ayı ve iki yavrusunu bulduk. Olay yerinde çekimler yaptık. Faillerinin bulunması için köy muhtarının ve vatandaşların bilgisine başvuracağız" dedi.

    Ayıları öldüren kişilerin bulunması halinde haklarında yasal işlem yapılacağını dile getiren Boy, şunları kaydetti:

    "Çakmaklı ve civar köylerdeki kaçak avcıların vurma ihtimali daha büyük. Ayıların av tüfeğiyle vuruldukları belli. Çünkü üzerlerinde av tüfeğine ait mermi plastikleri görüldü. Bunu araştıracağız. Kaçak avlanan boz ayılar için ceza 18-19 bin lira civarındadır. Ayrıca idari yaptırımlar da var. Bu kişiler tespit edilmeleri durumunda ayı başına 20-21 bin lira ceza öder."

    Hasan Boy, olay aydınlatılıncaya kadar çalışmaların devam edeceğini sözlerini ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow