hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhterem Nur'dan "albüm" sitemi

    Muhterem Nurdan albüm sitemi
    expand

    Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, "Bizim olmayan bir albümün bizimmiş gibi tanıtımı yapılıyor. Bu albümden ne gelirim var ne de bu albümün sahibiyim" dedi.

    Nur, Gürses'in vefatının ardından çıkacak albümün çalışmaları ve medyaya yansıyan haberlerle ilgili Mecidiyeköy'deki Kadırga Müzik'te basın toplantısı düzenledi.

    Gürses'in vefatından önce Eflatun Müzik ile bir albüm çalışması için anlaştıklarını hatırlatan Nur, eşinin vefatının ardından karışık bir albüm yapılması konusunda tekrar anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

    Nur, şöyle devam etti: "Eşim rahatsızlanınca hastaneye yattı. Hastaneden çıkışına kadar
    bekleyeceklerdi ancak eşim öldü. Albüm yapmak için tekrar bana geldiler. Eşimin daha önce okuduğu 4-5 parçayı koyarak, karışık bir albüm çıkaracaklardı. Bunu kabul ettim. Çalışmalarda bu albüm başka bir şeye dönüştü. Eşim öldükten sonra başka sanatçı arkadaşlarımızı toplamışlar."

    Çıkacak albüm için birçok sanatçının parça okuduğunu aktaran Nur, "Müslüm'ün projesi diye hepsine birer parça okutmuşlar. Bu böyle duyurulunca herkes bana, 'İyisin artık, iyi para kazanacaksın' demeye başladı. Albümü tamamlamışlar. Böyle bir şeyden benim sonra haberim oldu. Albüme eşimin 4 parçası konuluyor. Şimdi sağdan soldan duyduğum için üzüldüm. Bizim olmayan bir albümün bizimmiş gibi tanıtımı yapılıyor. Bu albümden ne gelirim var ne de bu albümün sahibiyim. Bizimle bir alakası yok" ifadelerini kullandı.

    "Albümün çıkmasını istiyor musunuz?" sorusuna da Muhterem Nur, "Hiçbir kazancım yok. Sahibi değilim. Albümün çekiminde de bulunmadım. Hiç kimseyle de görüşmedim. Bugün bir gazetede yazı vardı. Sanatçıların ismini yazmışlar. Onlar bu albümü okuduğu için sinirlenmişim. Hayır sinirlenmedim. Müslüm'ün okuduğu bir albüm olsaydı, bu arkadaşlarımız okuduğunda onurlanırdım" yanıtını verdi.

     "Sadece 4 şarkı ve albümün ismi için 50 bin lira aldım"

    Sanatçıların parça okuması için kendi isminin kullanılıp kullanılmadığı sorulan Nur, "Rica için ismimi de kullanmış olabilirler. Onu onlara sormak lazım. Bu arkadaşlarımız kendileri Eflatun Müzik'e bu jesti yaptılarsa beni alakadar etmez. Gelecek gelirle veya onun masrafıyla hiçbir ilgim yok. Sadece 4 şarkı ve albümün ismi için 50 bin lira aldım. Vereceğim yok, alacağım da yok. Onlar bizi alet ederek albümü yapmadılarsa yolları açık olsun" şeklinde konuştu.

    Gazetelerde çıkan haberlere sinirlendiğini vurgulayan Nur, şöyle devam etti: "15 Temmuz'da baba dirilecekmiş. Bunların hiç mi saygısı yok? Bunu yazan insan utanmamış mı? Hakkın rahmetine kavuşmuş bir insanı diriltip komedi oynayacaklar. Belki çok güzel bir şey ama benim için komedi. Artık eşim bu dünyadan elini eteğini çekmiş, huzur içerisinde yatmasını istiyorum. Dilden dile ticarette kullanılmasını istemiyorum. Böyle devam ederse bu firma hakkında dava açacağım. Haberi tekzip etmezlerse onlara da dava açacağım. Bizi sömüre sömüre bitiremediler. Ölümüzü, dirimizi sümürüyorlar. Utanmıyorlar."

    "Eşimi oyuncak gibi kullanıyorlar"

    Nur, "Müzik şirketine dava açacak mısınız?" sorusuna da "Sanatçıları kendi namına çağırıp albümü doldurdularsa, o benim sorunum değil. Ama Müslüm Gürses'in projesi olarak davet edildilerse, insanları kullandılarsa dava açacağım. Eşimi oyuncak gibi kullanıyorlar. Ellerine hemen bir eserini alıp albüme, plağa koyuyorlar, Müslüm'ün yeni albümü diye. Olmaz. Bana sorun yeni mi, eski mi? Öldüyse kanunlar da ölmedi. Kanun kanundur" yanıtını verdi.

    Albümde yer alan ünlülerden telefon gelip gelmediği sorulan Nur, "Hayır gelmedi. Zaten öldüğü günden beri hiç kimseden bir haber almadım" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow