hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da film gibi olay!

    Bursada film gibi olay
    expand

    Bursa'da bir vatandaş tarafından bulunan ve İnsansız Hava Aracı'na ait olduğu sanılan parçanın kamera parçası olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karacabey ilçesinde, arazide bulduğu parçanın İnsansız Hava Aracı'na (İHA) ait olduğunu ve çevrede böyle bir aracın düştüğünü zanneden kişi, "cihaz"ı, Mustafakemalpaşa ilçesinde polise teslim etti. Bunun üzerine güvenlik güçleri alarma geçti. Araştırma sonucu parçanın, hava çekimleri yapmakta kullanılan kameraya ait olduğu belirlendi.

    Alınan bilgiye göre, Mustafakemalpaşa'da oto döşeme işiyle uğraşan B. D(33), avlanmak amacıyla gittiği Karacabey'de, arazide bir parça buldu.

    Üzerinde "Hero3" yazan parçanın, "Heron" olarak isimlendirilen İHA'ya ait olduğunu düşünen Denizeri, çevrede bu araçlardan birinin düştüğü şüphesiyle Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

    Parçayı teslim alan polis ekipleri, bir yandan bölgede araştırma yaparken diğer yandan parçanın ne olduğunu öğrenmeye çalıştı.

    Ekipler, bir süre sonra parçanın, "giyilebilir kamera" olarak bilinen, genellikle hava çekimleri yapmakta kullanılan cihaza ait olduğunu belirledi.

    Bu parçanın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği proje yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen bir grup üniversite öğrencisinin havalandırdığı balona benzer araca monte edildiği, uzaktan kumandanın menzilinden çıkınca da Karacabey'de düştüğü tespit edildi.

    İlginç açıklama

    Polis, D.'nin ifadesine başvurarak parçayı muhafazaya aldı. D., AA muhabirine yaptığı açıklamada, parçayı bulunca içinde bir sim kart gördüğünü ve bunu çıkarıp cep telefonuna taktığını söyledi.

    Bir süre sonra telefonunun çaldığını, açtığında ise Diyarbakır'dan bir yetkili olduğunu söyleyen kişinin, "Bu parça bize ait. İçindekileri kurcalama" dediğini öne sürdü.

    D., daha sonra parçayı polise götürdüğünü sözlerine ekledi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow