hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    91 yaşında 3 altın, 6 rekor!

    91 yaşında 3 altın, 6 rekor
    expand

    Hırvatistan'ın başkenti 23. Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na Bodrum'dan katılan 91 yaşındaki Naci Yıldızhan üç günde üç madalya alıp altı rekor kırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın yarısını Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü'nde, kalanını ise 45 yıldır Amerika'nın New York şehrinde geçiren Bodrumlu KBB Doktoru 91 yaşındaki Naci Yıldızhan, Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de düzenlenen 23. Balkan Veteranlar Şampiyonası'na katıldı.

    Evli, 2 çocuk, 4 torun sahibi Yıldızhan, 6-8 Eylül tarihlerinde düzenlenen yarışmaların ilk gününde 90-95 yaş kategorisinde 100 metrede 19.94 lük derecesi ile birinci olup, Balkan ve Türkiye rekoru kırdı. Yıldızhan, ikinci gün ise 400 metrede 2.58.65 son gün ise 200 metrede 53.88'lik derecesi ile hem birinci oldu hem de Balkan ve Türkiye rekorlarını kırdı.

    İzmir Masterlar Atletizm Kulübü'nden (İZMAK) lisanslı sporcu Yıldızhan, kategorisinde Yunanlı, Romen ve Hırvat rakipleri ile yarıştı. Yıldızhan'ı ilk kutlayan ise yarışlarda bir an olsun yanından ayrılmayan 71 yaşındaki eşi Füsun Yıldızhan oldu. Yaşıtlarının yürümekte dahi zorlandığı Yıldızhan, yarışma sırasında tribünlerdeki yaklaşık 800 izleyici tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Yarışma sonrası birçok genç sporcu Yıldızhan ile hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaokul yıllarından bu yana koştuğunu belirten Yıldızhan, "ABD'ye yerleştikten sonra maraton koşuyordum. 57 yaşına kadar New York ve Boston gibi dünyaca ünlü olanlarında arasında bulunduğu 22 maratonu bitirdim. Yüzlerce yarışmaya katıldım. 4 kez bypass ameliyatı olmama rağmen koşmaktan vazgeçmedim. Nefesim yettiği yere kadar pistlerde mücadele edeceğim. Türk bayrağını dalgalandırmak ve madalya almak çok hoşuma gidiyor, gurur verici. Aldığım madalyaların sayısını hatırlamıyorum. Yaşıtlarıma, daha gençlere evde oturmamalarını, koşamıyorlarsa mutlaka yürümelerini tavsiye ediyorum. 'Yaş 60, 70 iş bitmiş' diyorlar, gördüğünüz gibi 91 yaşındayım demek ki iş bitmiyormuş. Bu yaşıma rağmen her gün antrenman yapıyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow