hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en uzun adamı evleneceği kadını buldu

    Dünyanın en uzun adamı evleneceği kadını buldu
    expand

    Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, 'Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali' için geldiği Çin'de, kendi boyuna göre değil de, huyu huyuna suyu suyuna bir kız aradığını ve sonunda kedi olalı bir fare yakaladığını söyledi.

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapacağı düğüne tüm Türkiye'yi beklediğini açıkladı.

    Çin'in Şanghay kentinde bugün sona eren ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın referansıyla, Türk - Çin Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) ve Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) işbirliğiyle düzenlenen festivalde, Sultan Kösen hayranlarıyla buluştu.

    Bugüne kadar Çin'de yapılan en büyük kültür ve yemek festivali olma özelliğine sahip 'Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali'nde kendisine çeyiz bohçası hediye edildi.

    Türk el sanatlarının gösterildiği standı gezen Kösen, burada kendisi için en anlamlı olan çeyiz bohçasının hediyesi karşısında duygulandı. Ayrıca ünlü hat ustası H. Aydın Çayır da, festivaldeki stantta Sultan Kösen'e nişanlısının da isminin bulunduğu çalışmasını hediye etti.

    Sultan Kösen, kendi boyuna göre değil de, huyu huyuna suyu suyuna bir kız aradığını ve sonunda kedi olalı bir fare yakaladığını söyledi. Nişanlısının Suriye vatandaşı olduğuna değinen Kösen, 27 Ekim günü Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düğünü olduğunu ilk kez açıklarken, tüm Türkiye'yi düğününe beklediğini kaydetti.

    Bir haftadır Çin'de olduğunu ve nişanlısını özlediğini anlatan en uzun insan, "Eve dönmek için sabırsızlanıyorum ve evlenmek üzere olduğumdan dolayı çok mutluyum." dedi.

    Festival sırasında kendisine çeyiz bohçası ve hediyeler verildiğine değinen ve çok mesut olduğunu ifade eden Kösen, emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Festivalde her gün sabahtan akşama kadar kendisiyle resim çekenlerin olduğuna değinen Kösen, Türkiye'yi, Türk kültür ve yemeklerini tanıttıklarını ve bundan dolayı da çok mutlu olduğunu kaydetti.

    "Balayı için yurtdışını düşünmüyorum"

    Evlendikten sonra balayına nereye gideceği konusunda açıklamalarda bulunan Kösen, "İnşallah sponsor çıkarsa Türkiye'nin normal ve sakin bir köşesinde geçiririz" dedi.

    Balayı için yurtdışını düşünmediğini söyleyen Sultan Kösen, sebebini ise, eşinin Türkiye vatandaşlığına geçebilmesi için kimlik ve pasaport gibi belgelerin çıkması gerektiğini, bu prosedürlerin zaman alacağını ve bir iki ay içinde yetişecek işler olmadığını ifade etti.

    Evlendikten sonra tüm yurtdışı gezilerine eşini de yanında götüreceğini söyleyen Dünyanın en uzun adamı Kösen, "Müstakbel eşim elim, gözüm, kulağım yani her şeyim olacak" dedi.  

    Eşinin 1.75 üzeri olduğunu belirten Kösen, bu festivalde emeği geçen ve kendisine yardımcı olan tüm gönüllü çalışanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow