hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlara yasaklı 6 şey

    Kadınlara yasaklı 6 şey
    expand

    Suudi Arabistan'da kadınlara araba kullanma yasağının ardından İngiliz The Telegraph gazetesi dünyanın değişik yerlerinde kadınlara yasak olan diğer faaliyetleri araştırdı.

    Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistanlı kadınlar ülkede kadınlara araba kullanma yasağına bir günlüğüne de olsa meydan okuyarak protesto etti.

    Bu haberden yola çıkan İngiliz The Telegraph gazetesi dünyanın dört bir yanında kadınlara yasak olan diğer günlük faaliyetleri gözden geçirdi.

    1- Cephede savaş
    28 NATO üyesi ülkeden sadece Türkiye, İngiltere ve Slovakya kadınların cephede çarpışmasına izin vermiyor.

    2- Bir başına alışveriş
    Kuzey Pakistan'da İslami din adamları ve aşiretlerin yaşlıları geçtiğimiz Ramazan ayında       kadınların bir başına alışveriş yapmalarını yasakladı.

    3- Golf oynamak
    İngiltere'de birçok golf kulübü hala kapılarını sadece erkeklere açıyor.

    4- Motosiklete bacakları açarak oturmak
    Endonezyalı yetkililer ocak ayında kadınların motosikletlere erkekler gibi bacaklarını açarak oturmasını "uygunsuz" gördüklerini açıklayarak, ülkenin Aceh bölgesinde yaşayan kadınların bacaklarını bir taraftan aşağı sarkıtmak suretiyle yandan oturmalarını talep ettiler.

    5- Madencilik dalında üniversite eğitimi
    Çin'in Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi sadece erkek öğrenci kabul ediyor, gerekçesi ise Çin çalışma yasalarına göre madenciliğin kadınlar için "uygunsuz" olması.

    6- Örgü saç takmak
    ABD'nin Texas eyaletinde bir papaz kadınların kilisede takma örgü saç kullanmasını yasakladı. Papazın gerekçesi ise takma örgülerin kadınların "sahte görünmelerine neden olması ve özgüvenlerinin olmamasına işaret etmesi."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow