hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Modaya bahar geldi

    Modaya bahar geldi
    expand

    Güneşin ısıtmaya başladığı bugünlerde baharın geldiğini hissediyoruz. Gardıroplarda kıyafet değiştirmeye başka bir değişle bahar temizliğine başladığımız bu dönemde günün modasını yakalamak için hızlı adımlar atabiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışıyorsanız ofise giderken, dışarı çıktığınızda arkadaşınızla buluştuğunuzda ya da beş çayında; aldatıcı hava kimi zaman kafanızı karıştırabilir ve bir anda kendinizi bir karmaşanın içinde bulabilirsiniz. Bu yanılgıya düşmeden güncel trendleri gözden geçirmeyi unutmayın.

    Her kadının mutlaka olmazsa olmaz birkaç parçası vardır. Bu listenin başına baharın gelmesiyle trençkotların hayat kurtaracağını söyleyebiliriz. İçinize ne giyerseniz giyin mevsim değişiklerinde üzerine giyilen trençkot vakitsiz bir parça olup, hem gündüz hem akşam rahatça kullanabilirsiniz. Bu sezon dünyaca ünlü moda markalarının takipedenler hatırlayacaktır ki defilelerde; fuşya, mavi, sarı, mor gibi canlı renkleri parlak kumaşlarla harika trençkotlara dönüştürdüler. 


    Baharın çiçeklerinden ilham alan tasarımcılar koleksiyonlarında bu çiçekleri desenleştirip kullandılar. Kimi zaman uçuşan elbiselerde, eteklerde, kruvaze bir cekette kimi zamanda aksesuarlarda dikkat çekici bir biçimde göreceğimize benziyor. Eğer çiçek desenlerini seviyorsanız kendi tarzını oluştururken çiçekli parçayı daha sade basic bir tişörtle veya ipekli bir gömlekle tamamlayabilirsiniz.

    Kış trendlerini takip edenler hatırlayacaktır ki; karmaşanın içinde bir uyum yakalamak, gelen trendlere yansımış görünüyor. Bu demek oluyor ki çizgili bir etek üzerine içindeki tonlardan çiçek desenli bir bluz giyebilirsiniz. Desende sınır tanımayan tasarımcılar gerek dama gerek kareli desenleri neon renklerle ortaya koymaktan çekinmiyorlar. Farklı desenlerin bir arada kullanımı kışın devamı niteliğinde ince kumaşlara tabloymuşçasına bir görüntü sunuyor. Geçen senenin romantik dokusu dantel az ama öz biçimde bize dokunmaya devam edecek.

    Sade ve şık çizgisinden ödün vermeyenlere, canlı renk alternatifleriyle klasikleşmiş kesimlerdeki takımları, ceketleri, elbiseleri ve küçük kıvrımlarla hareketlendirilmiş detaylarda bunu koruyarak trendleri yakalayabileceklerini söyleyebiliriz.


     Vazgeçilmezlerimiz olan aksesuar ve ayakkabılarımıza gelince bu sezonki anahtar kelimelerimiz renkli, parlak, yüksek ve şık diyebiliriz. Stilettolardaki alternatifler, fosforlu renklerden tutunda lame ve dore gibi parlak derilerin şeffaf detaylarla bütünleştiğini göreceğiz.

     Ayakkabılardaki sivrilen burunlar kadınsılığı ön plana çıkartacak. Güneşli havalarda burnu açık govalar, sizi ofis ortamının sıkıcılığından kurtarabilir. Yüksek platform tabanlı bantlı ayakkabılar yine  bu bahar ve yazda çıkarmak istemeyeceğiniz bir seçenek olabilir.

    Çiçek motifleri;  ayakkabıları süslediği gibi takılarıda gözle görülür bir şekilde bezeyecek. Dünya markalarının çiçekleri renkli ve büyük kolyelerde, küpelerde figüratif olarak bezediklerini görüyoruz.

    Kırmızı halı tutkusu…

    Isınan hava modayı yükseltir mi bilinmez ama davetlerin ve açılışların hatta düğünlerin sezonunun yaklaşmasıyla istekleri yükselteceği kesin görünüyor. Hollywood starlarının dünyaca ünlü markaların elbiselerini sergilediği kırmızı halıda boy gösterdikleri birçok ödül törenini geride bıraktık. Kırmızı halı tutkusu etkisi altında kalmamak imkansızdır. Orda görülen elbiseleri çok yakında kendi ünlülerimizde görmemiz mümkün. Şu da gerçek ki markaların abiye kıyafetlerdeki şovu kırmızı halıdan geçer.

      İzlenimlerden elde ettiğimiz sonuca göre bu sene abiyelerde balık kesim elbiseler, eteği oldukça kabarık straplez elbiseler, dar uzun ışıltılı elbiseler, tutarlı dekolteler asil görüntüyü korurken çekici ve ihtişamlı bir görünüm verecektir. Renklerde ekru, kırmızı, siyah, şeftali tonlarını gece kıyafetlerinde sıkça görebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Unutulmaması gereken bir diğer unsurda davet elbisesini yere, ortama, zamana göre ayrıştırılması gerektiğidir. Balo, düğün, davet, açılış, mezuniyet töreninde tercih edilmesi gereken elbisenin gidilen ortama göre değişkenlik göstermesi gerekir. Ünlü markaların şov amaçlı yaptıkları tasarımlar sahne ya da farklı partilerde kullanılabilir. Ancak bir açılışa giderken tercih edilmesi gülünç karşılanabilir. Bu dengeyi sağlamak için gidilecek mekanın, yenilecek yemeğin, ortamda çalınan müziğin bile önemi vardır. Günümüzde ne kadar dikkat edildiği tartışılsa da olması gereken incelikler bunlardır.

    Stil gurularının pür dikkat takip ettiği trendlerden seçim yaparken bedeninizle barışık olun. Alışveriş yaparken istediğiniz parçayı almak için unutmayın “gelince bahar ayları gevşer cüzdan yayları” diyoruz. 

    Yazan: Ayşenur Demirkan 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow