hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlin Moda Haftası’nda Türkiye Rüzgarı!

    Berlin Moda Haftası’nda Türkiye Rüzgarı
    expand

    Future of Fashion Design kapsamında Türk tasarımcılar uluslararası arenada iki başarılı sunum gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz 2013 tarihinde düzenlenen MERCEDES-BENZ FASHION WEEK BERLIN etkinliğinde İstanbul merkezli seçilmiş dört tasarımcı ikinci kez uluslararası arenada, sektörün aktörleriyle bir araya geldi. 

    İstanbul Next Projesinin 2012 yılındaki başarılı çıkışının ardından, 2013 yılında da projenin ikincisi gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Türkiye'yi tasarım, moda ve ilham kaynağı yönleriyle tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği Istanbul Next projesi seçilmiş dört Türkiyeli tasarımcıyı 5 Temmuz tarihinde uluslararası arenada dünya modasının önde gelenleri ile buluşturdu.

    Aslı Filinta, Ece Gözen, Nazlı Bozdağ ve Nevra Karaca No.7.'nin Berlin'de, MERCEDES-BENZ FASHION WEEK kapsamında gerçekleştirdikleri defile yabancı basın ve modacılardan tam not aldı. Ayrıca tasarımcılar; CAPSULE Tradeshow katılımı ile tasarımlarının yurtdışında satılması için görüşmeler yaptı ve afterparty sayesinde de uluslararası arenada kendilerini tanıtma şansı yakaladılar. İstanbul'un yüksek kalite modayı esas alan bir moda, tasarım ve ilham başkenti olarak anılması için hazırlanan İstanbul NEXT projesi sayesinde; Türkiye'nin tasarım dünyasında da önemli bir aktör olduğunun altının çizildi.
    Özellikle 2013 senesinin Piri Reis yılı olması vesilesiyle Aslı Filinta koleksiyonunu Piri Reis haritalarından esinlenerek hazırladı. Koleksiyonun baskılarında bulunan haritalar izleyicilerin dikkatini çekti ve tasarımcı Piri Reis haritalarından esinlenmesinin hikayesini basınla paylaştı.

    Berlin Kültür Ataşesi Gözde Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ikinci kez gerçekleştirilen moda projesi ile ilgili şu açıklamada bulundu: " Geçen yıl Mercedes- Benz Fashion Week Berlin çerçevesinde düzenlenen ISTANBUL NEXT Catwalk Show'da kazanılan başarı bize İstanbul merkezli markaların ve tasarımcıların uluslararası arenada temsil edilmesinin son derece olumlu olduğunu gösterdi. Basın kadar alıcılar da İstanbul'u yeni bir ilham merkezi olarak algılıyor. Berlin ve İstanbul'da düzenlenen moda haftalarının işbirliği sonucunda her iki şehirde bulunan tasarımcılar, uluslararası müşteriler ve lokal üretim atölyelerinin arasında uzun vadeye yayılacak bir sinerji doğacağına inanıyorum, bu etkinlikte de temel motivasyon ve dileğimiz budur. Bu konunun üzerine giderek yaptığımız basın görüşmeleri ve projeler meyvelerini veriyor.”


    Projenin moda danışmanı ve İstanbul Next Projesi'nin yürütücüsü, Almanya'da büyüyen Türk vatandaşlarından Gülriz Eğilmez şöyle diyor: " İstanbullu tasarımcıların Berlin’de kendilerini ifade edebilecekleri bir platform bulmuş olmalarını sevindirici buluyorum. Mercedes-Benz Moda haftasında gerçekleşecek profesyonel buluşma için Berlin büyük bir katılımı müjdeliyor. Istanbul Next uzun vadeli bir proje olarak başlatıldi ve ikinci senesinde önemli gelişmeler gerçekleşdi. Bu sene toplam dört tasarımcı hem defile hem Stage presentasyonu ile tanıtıldı. Gelecek sene için şimdi'den çalişmaya başlıyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow