hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Direksiyon sınavı ne zaman? | MEB ehliyet sınav sonuçları açıklandı

    2017 Direksiyon sınavı ne zaman | MEB ehliyet sınav sonuçları açıklandı
    expand

    Dün öğlen saatlerinde 2017 ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlardan başarılı olanlar ( En az 70 puan alınması gerekiyor) direksiyon sınavına girmeye hak kazanmaktadır. Peki direksiyon sınavı ne zaman olacak? Sınavda yapılması gerekenler nelerdir sorusuna cevap verilirlen, emniyet kemeri konusunda uzmanlar uyarıyor... Sonuçlar ve sınava dair önemli bilgiler haber içeriğimizde yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 ehliyet sınav sonuçları dün Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde açıklandı. Sonucu öğrenmek isteyenler aşağıdaki linki tıklayarak öğrenebilirler... Sonuçlardan 70 puan alanlar direksiyon sınavına girebilecekler. Direksiyon sınavı ne zaman gerçekleşecek? Milli Eğitim Bakanlığı bu soruya net cevap vermezken, sınava katılanların başarı durumuna göre belirlenecektir.

    23 ŞUBAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

    Direksiyon sınavı ne zaman yapılacaktır?

    Sınava giren kişi sayısı ile orantıda olan direksiyon sınavı genellikle sınavdan 15 veya 22 gün sonra yapılmaktadır. Sınava katılan kişi sayısı fazla ise 1 ay sonra da sınav yapılmaktadır.

    Sınav başlamadan önce ne yapılması gerekmektedir?

    Direksiyon sınavına katılacak görevliler; adayın her halini, her davranışını yakından takip eder ve gözlemler. Aday kapıyı sol elle açması gerekir. Oturur oturmaz, koltuk ayarını düzenler. Koltuk düzenleme işleminin ardından aynaları kontrol eder. Eğer aday koltuk ayarını değiştirdiyse muhakkak aynaları düzeltmesi gerekmektedir. Aynalar düzenlendikten sonra unutulmaması gereken en büyük kural emniyet kemeridir. Emniyet kemeri takıldıktan sonra vites boşta değilse boşa alınır. Motor çalıştırılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınıflar için yaş sınırı kaçtır?

    A1 için yaş sınırı: 16, A2 için yaş sınırı: 18, A sınıfı için yaş sınırı: 20, B1 sınıfı için yaş sınırı 16, B sınıfı için yaş sınırı: 18, C1 sınıfı yaş sınırı: 18, C1E sınıfı yaş sınırı: 18, C sınıfı yaş sınırı 21, CE sınıfı (yen tır sınıfı) yaş sınırı: 21, D sınıfı yaş sınırı: 24.

     2017 Direksiyon sınavı ne zaman | MEB ehliyet sınav sonuçları açıklandı

    Sınavda hangi konular sorulmaktadır?

    Bakanlık, sınavda 4 konudan soru sormaktadır. İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika. 

    Sınıflar nelerdir?

    M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları sınavda İlkyardım, trafik, çevre, araç tekniği, trafik adabı konularındaki sorulardan sorumludur. 

    Sınav hangi durumlarda geçersiz sayılır?

    Sınava giren kişinin geçerli kimlik kartı yoksa, sınav giriş belgesini getirmediyse,

    Sınavda kopya çekilme durumunda

    Sınava başka kişin girdiğinde

    Tüm sınavlarda olduğu gibi sınava cep telefonu, fonksiyonlu saat, telsiz, not, defter, kitap, hesap makinesi, cetvel gibi araç gereçleri getirildiğinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yanlış cevap doğru cevabı etkiler mi?

    Hayır, sınav sisteminde yanlış sorular dikkate alınmıyor. Doğru sayısı adedi dikkate alınmaktadır. 100 puan üzerinden 70 puan alan kişi sınavı başarı ile geçmiş olmaktadır. 

    Çıkan sorular nerede yayınlanmaktadır?

    Milli Eğitimin Bakanlığı’nın resmi sitesinde sonuçlar yayınlanmaktadır. Soruları görmek için TIKLAYINIZ

    Sınav sonrası prosedür nasıl işlenmektedir?

    Sınavı sonrası, sınava giren kişi başarılı geçtiyse; 2 yıl olmak üzere stajyer belgesine sahip olacak. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer belgesi geri alınacak ve normal belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyer belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal belgeyi alabilir.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow