hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 ilk sahur vakti (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa) ve iftar ne zaman başlıyor? | 2017 Ramazan Bayramı

    2017 ilk sahur vakti (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa) ve iftar ne zaman başlıyor | 2017 Ramazan Bayramı
    expand

    2017'nin ilk sahur "oruç" ne zaman başlıyor sorusuna saatler kala İstanbul, Ankara, Bursa'da ve İzmir'de sahur ve iftar vakitleri ve 2017 Ramazan Bayramı haber içeriğimizde yer almaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez "Ramazan"a dair basın toplantısı düzenledi ve önemli bilgiler verdi. Görmez, orucun insan hayatında "sıradanlaşmış hayatı" değiştirdiğini söyledi. Ramazan ayında "israftan" uzak durulması uyarısında bulundu. İşte sahur ve iftar vakitleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul sahur ve iftar 03:36-20:33, Ankara sahur ve iftar 03:27-20:15, İzmir sahur ve iftar 03:59-20:33, Bursa sahur ve iftar 03:41-20:31.

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez son kutsal ay olan Ramazan Ayı için basın toplantısı düzenleyerek önemli mesajlar verdi. Prof. Dr. Görmez "Ramazan, her yıl çoraklaşmış toprakların rahmete ve yağmura ihtiyaç duyduğu gibi bizim de çoraklaşmış yüreklerimizin muhtaç olduğu bir zamanda gelir ve yüreklerimizin dermansız kalmaya başladığı zamanda her türlü derdimize derman olur. Ramazan, içinde yaşadığımız bütün kainatı, bütün tabiatı bir mabede dönüştürüyor. Ramazan her sene bize o sıradanlaşmış hayatımızı değiştirmeye geliyor ve rutinleştirmiş hayatımızı değiştiriyor. Ramazan, her sene bize diyor ki; ‘Ey insanlık, bu gidiş nereye, nereye gidiyorsunuz. O uğrunda koştuğunuz nefsinizi, hevanızı dizginleyin. Uğruna hayatını feda ettiğiniz, sizi her türlü uçuruma götüren kötülüklerin durdurun’ Ramazan bize bunu demeye geliyor." açıklamasında bulundu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsraf konusuna değinen Görmez "İftar sofralarımızı israf sofralarına dönüştürmeyelim. İftar sofralarımızı sadece zenginlerin davet edildiği şatafatlı sofralara dönüştürmeyelim. Her zengin sadece fakirin sofrasına katkıda bulunmakla kalmasın. Bu vesileyle her zengin vatandaşımızı çocuklarını, eşini, ailesini de alarak fakirin sofrasına icabet etmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Her iş adamı çalıştırdığı işçinin evine gitsin misafir olsun. Onlar gelip zenginlerin sofralarında oturmasın, siz gidin fakirlerin sofrasında oturun. Bütün vatandaşlarımıza, bütün kardeşlerimize bu çağrıda bulunuyorum. Ramazan bizim için çok büyük bir fırsat. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, millet bilincimizi, millet olma, bizi millet kılan değerleri yeniden ayakta tutmak için, ayağa kaldırmak için çok büyük bir fırsat." sözlerini söyledi.

    Kutsal aylar içerisinde yer alan Ramazan ve oruç üzerine önemli bilgiler haber içeriğimizde...

    NİHAT HATİPOĞLU CEVAP KARŞISINDA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

    NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre 27 Mayıs 2017 saat 03:16’da başlıyor, iftar 20:37’de ilk oruç sona eriyor. Müslümanlar 30 gün oruç tutarken, son oruçta sahur 24 Haziran 2017’de saat 03:03’te başlıyor, iftar ise 20:51’de yapılacak. Geçen oruç aylarında iftar saati geriye giderken, bu ay ilk defa iftar saatleri ileriye doğru gidecek ve saatlerde geriye gitmeyecek. Ramazan Bayramı 25 Haziran 2017 Pazar günü başlıyor, 27 Haziran 2017 Salı günü sona eriyor. Resmi tatil olarak Pazartesi ve Salı günü memurlar izin yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NİYET ETMEDEN ORUÇ TUTTUM, KABUL OLUR MU?

    2017 resmi tatil günleri

    2017 ilk sahur vakti (İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa) ve iftar ne zaman başlıyor | 2017 Ramazan Bayramı

    Cumartesi ve Pazar gününe denk gelen resmi tatil günleri çıkarıldığında hafta içine gelen tatiller:

    Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü, tatil gün sayısı: 1

    Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017 Cuma günü, tatil gün sayısı: 1

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı: 26-27 Haziran 2017 Pazartesi - Salı (Bayramın ikinci ve üçüncü günü), resmi tatil gün sayısı: 2

    Zafer Bayramı, 30 Ağustos 2017 Çarşamba, resmi tatil gün sayısı: 1

    Kurban Bayramı 1. gün ve 4. gün Cuma-Pazartesi, resmi tatil gün sayısı 2

    1 Mayıs’tan 4 Eylül 2017 tarihine kadar çalışanlar 7 gün resmi tatilde olacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow