/küresel ısınma
 
Üye Ol| Üye Girişi

25.08.2008 12:38:11

     
''Küresel ısınmanın en önemli sebebi insan''
Yazı boyutu
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ecmel Erlat, "Son yıllarda görülen iklim değişikliklerinin ve küresel ısınmanın en önemli sebebi insandır" dedi.
Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Gediz Deltası- Spil Dağı Milli Parkı- Kula ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi' kapsamında iklim değişiklikleri ve insanın doğa üzerindeki etkisi tartışıldı.

12 gün sürecek olan projenin 7'nci gününde kursiyerlerle bir araya gelen Doç. Dr. Ecmel Erlat, "Son yıllarda görülen iklim değişikliklerinin ve küresel ısınmanın en önemli sebebi insandır" dedi. Doç. Dr. Erlat sıcaklıkların son 400 bin yılda olmadığı kadar arttığını kaydetti.

Zaman zaman iklimsel koşulların değişiklik gösterebildiğini belirten Doç. Dr. Erlat, 1880 sonrası, Sanayi Devrimi ile birlikte tüm dünyadaki hava sıcaklıklarında belirgin bir artış olduğunu dile getirdi. Fosil yakıtların kullanılması, bitki örtüsünün tahribi ve zararlı gazların atmosferde birikmesi ile birlikte ozon tabakasının büyük zarar gördüğünü söyleyen Doç. Dr. Erlat, "Karbondioksit oranımızı Kyoto Protokolü'nün öngördüğü ölçüye getiremezsek, 2100 yılında hava sıcaklıkları 4.5 dereceye kadar artış gösterecek" diye konuştu.

Küresel ısınmanın çözümünün yine insanın elinde olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Erlat, "Yaşam şeklimizi değiştirmeliyiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz" diye konuştu.

   



İlgili Konular   Küresel Isınma

Haber paketine üye olmak için tıklayınız
     
Okuyucu Yorumları

Diğer Bilim Teknoloji Haberleri

Kyoto'nun geleceği Poznan'da tartışılacak 21.11.2008 17:47:00

İklim değişikliği ile küresel mücadele kapsamında en önemli BM anlaşması olan "İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi"nin 14'üncü Taraflar Konferansı ile sözleşmenin uygulanmasına yönelik "Kyoto Protokolü"nün 4. Taraflar Toplantısı, 1-12 Aralık'ta Polonya'nın Poznan kentinde düzenlenecek.

İngilizler "CO2 salımını" azaltmayı yasalaştırdı 19.11.2008 12:45:00

İngiltere Parlamentosu dün akşam, 2050'ye kadar sera etkisi yaratan gazların atmosfere salımının yüzde 80 azaltılmasını öngören kanun tasarısını kabul etti ve böylece bu konuda bağlayıcı hedef koyan ilk ülke oldu.

Küresel ısınma sürecinde çölleşme tehlikesi 19.11.2008 10:41:00

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 19 ülkedeki bilim adamlarınca yürütülen AB destekli "Desire" adlı uluslararası projeyle küresel ısınma sürecinde çölleşmenin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Obama'dan iklim değişikliğiyle mücadele sözü 19.11.2008 10:22:00

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, Washington yönetiminin, başkanlığında ülkesinde ve dünyada iklim değişikliğiyle mücadele konusunda liderlik rolü üstleneceği sözünü verdi.

tüm haberler »


ADnet
En Popüler
HABERLER
VİDEOLAR
GÜNCEL KONULAR
Ana Sayfa  |  Türkiye  |  Dünya  |  Ekonomi  |  Finans  |  Spor  |  Sağlık  |  Kültür - Sanat  |  Yaşam  |  Bilim - Teknoloji  |  Hava - Yol
 |  Otomobil  |  Emlak  |  Fantezi Futbol  |  Sanal Stadyum  |  Haber SMS  |  Yayın Akışı  |  RSS