hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin ve Elazığ'da polislere saldırı

    Mardin ve Elazığda polislere saldırı
    expand
    KAYNAKDHA

    Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lılar menfeze tuzakladığı bombayı polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 polis yaralandı. Şemdinli'de de 2 askeri birliğe saldırı düzenlendi. PKK'lılar Elazığ'da ise trafik polislerine saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay ilçenin Zeytinpınar Mahallesi'nde meydana geldi.

    Teröristler zırhlı polis aracı geçerken yola önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

    Zırhlı araç hasar görürken, 2 polis yaralandı. Kimlikleri henüz öğrenilemeyen polisler, olay yerine gönderilen ambulanslarla Derik Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

    Demirtaş'tan Yunus Koca'nın babasına başsağlığı

    Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatırken, halk evlerine çekildi ve esnaf işyerlerini kapattı.

    Şemdinli'de 2 askeri birliğe saldırdı

    Bu arada Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Yeşilova Sınır Karakolu ve Umurlu 34. Hudut Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı saat 17.00 sıralarında gerçekleştirildi. PKK'lılar ilk olarak Irak sınırındaki Derecik Beldesi'nde konuşlu bulunan Yeşilova Karakolu Mamreşan üs bölgesine, ardından da Umurlu 34. Hudut Taburu'na havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi.

    Saldırıya Umurlu 34. Hudut Taburu ve Yeşilova Sınır Karakolu'ndaki askerler anında yoğun top atışıyla karşılık verdi. Top atışlarının yapıldığı bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

    Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı'dan 7 Haziran bombası

    PKK'lılar Elazığ'da trafik polislerine saldırdı: 3 yaralı

    Öte yandan Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde PKK'lılar, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Açılan ilk ateşte 3 polis yaralanırken, diğer görevlilerin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı.

    Elazığ'ın Karakoçan İlçesi Tunceli yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne PKK'lılar bugün saat 20.15 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

    PKK'lıların açtığı ilk ateşte 3 polis yaralandı. Müdürlükteki diğer polislerin karşılık vermesiyle bir süre yaşanan çatışmanın ardından yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin giriş ve çıkışları tutulurken, yaralı polisler de Karakoçan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1'i ağır 3 polis yaralı

    Silahlı saldırıda 3 polis yaralandı. Durumu iyi olan bir polise olay yerinde müdahale edilirken, diğer yaralı polisler ambulanslarla Mehmet Gümüş ile Erhan Saygılı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin durumunu öğrenmek için Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek de hastaneye geldi.

    Bu arada yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Erhan Saygılı hemen ameliyata alındı. Saygılı için polis telsizinden kan anonsu yapılınca meslektaşları ve bunu öğrenen vatandaşlar hastaneye akın etti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow