hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lufthansa'daki grev Türkiye'yi etkileyecek!

    Lufthansadaki grev Türkiyeyi etkileyecek
    expand
    KAYNAKİbrahim Yıldız - Hüseyin Aslıyüce / DHA

    Lufthansa Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, bugün başlayan grevde Türkiye uçuşlarının kısmen etkileneceğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lufthansa Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Löcherbach, şirkette görev yapan pilotların başlattığı grev ve şirketin yeni projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Löcherbach, Lufthansa Hava Yolları'nda pilotların başlattığı grevle ilgili olarak yarın itibariyle kısa ve orta mesafeli uçuşlarda grev yapılacağı ve Türkiye çıkışlı bazı seferlerin iptal olacağını söyledi.

    "Yolcularımızı bilgilendireceğiz"

    Alman pilot sendikasının başlattı grev kararının ardından uçuşlarda aksaklıklar yaşandığını ifade eden Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, şunları söyledi:

    Lufthansa pilotları grevi uzattı

    "Bugün Lufthansa uzun menzilli uçuşlarının yarısını iptal etmek durumunda. Yolcularımızın çoğu ABD'ye uçuyor. Bugün için bu grevden Türkiye'den Miami'ye uçacak yolcularımız etkilenmeyecek.

    Yarın ise kısa ve orta mesafeli uçuşlar için grev yapılacağına dair anons edilmiş. Frankfurt'taki meslektaşlarımız çalışıyorlar. Bugün saat 15.00'te Türkiye saatiyle bitmiş olacak çalışma. Çarşamba günü için sağlam bir programımız elimizde olacak.

    Mümkün olduğunda Türkiye çıkışlı yolcularımızın en az şekilde etkilenmesi için çaba harcayacağız. Ama Türkiye'den çıkışta bazı uçuşların iptal olacağını bekliyoruz. Yolcularımıza telefon edilerek veya kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılacak ve uçuşları yeniden düzenlenecek."

    "Dünyanın en iyi pilotları bizde"

    Şirket olarak bu grevin masada konuşularak son bulmasını istediklerini ifade eden Löcherbach, "Biz şuna inanıyoruz ki dünyanın en iyi pilotları bizde ve iyi de maaş alıyorlar. Havacılık sektöründeki rekabet nedeniyle bizim için daha uygun çözümler bulmak zorundayız. Görüşmemiz ve konuşmamız, bunu neticeye bağlamamız gerekiyor" dedi.

    "THY ile ortak çalışma yapabiliriz"

    Şirket olarak büyük ve ucuz maliyetli şirketlerle büyük bir rekabet içine girdiklerinin altını çizen Stefan Löcherbach, "Biz şirket olarak bu rekabete cevap vermek zorundayız. Bu nedenle bir konsept üzerinde çalışmalarımız devam etmekte. Yeni projemiz olan Eurowings yolcularımızı uygun fiyatlarla uçurmak için çalışma içerisindeyiz. Klasik Lutfhansa markasıyla büyümek bazı yerlerde olmayabiliyor ama bir markamız adı altında büyüyebilmek için çözüm arıyoruz. Çünkü şu an rekabet çok sert durumda. Uzun mesafeli uçuşlarda Türk Hava Yolları'yla yeni bir çalışma yapmak istiyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow