hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nokta dergisi yazı işleri müdürü serbest

    Nokta dergisi yazı işleri müdürü serbest
    expand

    Nokta dergisi yazı işleri müdürü Murat Çapan gözaltına alındı. Çapan, savcılık sorgusunun ardından, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çapan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Murat Çapan, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Çapan, burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığına ifade verdi.

    Savcılık, Çapan'ı "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

    "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından sorgulanan Çapan, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme zorunluluğu" şeklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

    Serbest bırakıldıktan sonra adliyeden ayrılan Çapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevlerini yapmaya devam edeceklerini belirterek, bu süreçte meslektaşlarının desteğini hissettiğini ve tatsız bir şey yaşamadığını söyledi.

    Nokta dergisinin bu haftaki sayısı, "Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle toplatılmış, derginin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabına erişimin engellenmesine karar verilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nokta Dergisi'ne polis baskını düzenlendi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow