hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'da bir askere Suriyeli mülteci kadına cinsel saldırı iddiasıyla soruşturma başlatıldı

    Hatayda bir askere Suriyeli mülteci kadına cinsel saldırı iddiasıyla soruşturma başlatıldı
    expand
    KAYNAKAA

    Hatay'da Suriyeli bir mülteci kadının bir asker tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiası üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Valilik iddiaya ilişkin açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay Valiliğinden, Suriye uyruklu bir kadının cinsel saldırıya uğradığı iddialarına ilişkin olaya adı karışan görevli hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

    David Cameron: ''O görüntüden çok etkilendim''

    Valilikten yapılan açıklamada, basında yer alan "Suriye uyruklu bir kadının bir asker tarafından cinsel saldırıya uğradığı" iddialarının incelendiği belirtildi.

    Minik Aylan'ın son uykusu bu oldu

    Açıklamada, 22 Ağustos'ta Yayladağı ilçesi Güveççi Mahallesi civarında, sınırı kaçak yollardan geçmeye çalışan 20 kişilik bir grubun belirlendiği, müdahale sırasında bu kişilerden 15'inin yakalandığı, 5'nin Suriye tarafına kaçtığı ifade edildi.

    Bu olaydan üç gün sonra Suriye uyruklu L.B. isimli kadının avukatıyla adli makamlara, cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla asker hakkında şikayette bulunduğu belirtilen açıklamada, "Olaya adı karışan görevli hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow