hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP Genel Merkezi'ne saldırı!

    HDP Genel Merkezine saldırı
    expand
    KAYNAKAjanslar

    Ankara'daki "Şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü olaylı geçti. HDP Genel Merkezi çok sayıda kişi tarafından taşlandı. Polis eylemci gruba müdahale ederek dağıttı. Alanya'da ki HDP ilçe binası da ateşe verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yurt genelinde düzenlediği "Şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü Ankara'da olaylı geçti.

    Ankara'da yapılan yürüyüş Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş yaklaşık 8 kilometrelik Kızılay Meydanı'na terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdü.

    Kortejin başında MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Ankara İl Başkanı Baki Çetinkaya yer aldı.

    Yapılan konuşmaların ardından dağılan gruptan bazıları Kızılay'da ara sokaklara dağılarak AK Parti İl Başkanlığı ve HDP Genel Merkezi'ne yürümek istedi.

    Kızılay meydanında bulanan kabalıktan bir grup HDP Genel Merkezine yürüyüşe geçti.

    Polis HDP binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Binaya girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın artması üzerine grupta bulunan bazı kişiler polis barikatını aşarak HDP binasını taşladı. HDP tabelasını kıran grup daha sonra bina önündeki direğe Türk bayrağı astı. Polis daha sonra gazlı müdahalede bulunarak grubu sokaktan çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Kızılay meydanında toplanan kalabalıkta bulunan bazı gruplar, Yüksel ve Meşrutiyet caddelerinde yürüyüşe geçip AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na gitmek istedi. Polis gruba izin vermedi. Yürüyüşe devam etmek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

     KADIKÖY'DE HDP'LİLERE MÜDAHALE

    Kadıköy'de HDP'lilere müdahale eden polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Dershaneler Caddesi üzerindeki HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde toplanan partili bir grup, Altıyol'daki boğa heykeli önüne yürümek istedi.

    Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruptakilere, basın açıklamasını ancak parti binası içerisinde yapabileceklerini belirterek, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Gruptan yaklaşık 10 kişi, sloganlar atarak ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Uyarıları dinlemeyen gruba müdahale eden polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra parti binasına giren partililer, bir süre sonra üçerli, beşerli gruplar halinde buradan ayrıldı.

    HDP Genel Merkezine saldırı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alanya'da HDP ilçe binası ateşe verildi

    Alanya'da düzenlenen teröre tepki yürüyüşü, saat 19.00 sıralarında grubun Atatürk Anıtı önünde toplanmasıyla başladı. Şehit polisler Abdullah Ümit Sercan ile İbrahim Halil Aksoy'un ailelerinin de yer aldığı yaklaşık 2 bin kişilik grup Türk bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçti. Gruptan bazıları HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binaya yöneldi. HDP ilçe başkanlığının bulunduğu 4 katlı binanın bitişiğindeki bir restorana saldıran grup, burayı ateşe verdi. Alevler bir anda büyürken, bazı göstericiler restoranın çatısından HDP binasına çıkmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, yangın büyüyerek HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binayı sardı. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti.

    Olay yerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırılırken, yangına Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve TOMA ile müdahale edildi. İşyerinde bulunan tüplerin patladığı olayda yaralanan olmazken, restoran ve HDP ilçe başkanlığının bulunduğu bina kullanılamaz hale geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slifke'de HDP'nin tabelası yakıldı

    Mersin'in Silifke İlçesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler, HDP'nin afiş ve tabelasını yaktı. Akşam saatlerinde Camikebir Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki HDP Silifke İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binaya gelen kimliği belirsiz kişiler, binanın dışındaki partinin tabelası ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı 'Bizler meclise' yazılı afişi ateşe verip kaçtı. Afiş ve tabela kendiliğinden sönerken, olay yerine gelen polis soruşturma başlattı.

    Peşmerge kıyafeti giydiği iddiasıyla önce dövüldü sonra Atatürk büstü öptürüldü!

    Aksaray'da HDP binasına Türk Bayrağı asılıp, tabelası parçalandı

    Aksaray'da sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi ilk olarak kent meydanında toplanıp 'Şehide Saygı' mitingi düzenledi. Grup ardından Şehitliğe gitmek için yürüyüşe geçti. Grup, yakınından geçtiği HDP binasına girmek istedi. Daha önceden bina önünde önlem alan polis, gruba önce uyarıda bulundu. Ancak öfkeli kalabalık HDP binasına girmek için direnince biber gazı ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Biber gazından grubun yanı sıra poliste etkilendi. Gruptan bazıları ara sokaklara dağılırken, binaya sızan bir grup ise binaya Türk Bayrağı asarak HDP tabalesanı indirip parçaladı. Kentteki gerginlik devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dargeçit'te PKK saldırısı: 1 polis şehit

    Orhangazi'de HDP'nin tabelasını indirip yaktılar

    Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, terör olaylarını protesto eden bir grup, HDP İlçe Teşkilatı'nın tabelasını ve parti bayrağını indirip yaktı. Parti binasına Türk bayrağı asan kalabalığı polis dağıttı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Çanakkale'de HDP binasının camlarını kırdılar

    Çanakkale'de şehit askerin cenazesinin götürüldüğü sırada, güzergah üzerinde bulunan HDP Çanakkale İl Başkanlığı binasına bir grup saldırıda bulundu. Binanın, taşlarla camlar kırılırken, iki kişi duvara tırmanarak parçaladıkları tabelayı aşağı attı.

    Amasya'da HDP il binasına saldırı

    Amasya'da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla terörü protesto yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 250 kişilik grup Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde bulunan HDP il binasına gitti. Burada parti binasına girmek isteyenleri polis engellerken, bu sırada 3 kişi HDP il binasına girdi. İçeri girenler, parti tabelasını söküp, parti bayraklarını ve dökümanları dışarı atarak camları kırdı. HDP binası önüne gelen Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Veysel Saka, sağduyusu çağrısı yaparak grubu sakinleştirmeye çalıştı. Grup daha sonra HDP il binası önünden ayrıldı.

    Çorum'da HDP İl binasına taşlı saldırı  

    Çorum'da terör olaylarına tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup HDP il binasına taşlı saldırıda bulundu. Çorum'da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup Gazi Caddesi güzergahından ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Grubun, Bahabey Caddesi Kavşağı'ndan geçişi sırada kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişi koşarak Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan HDP Çorum İl binasının önüne gitti. Grup  5 katlı binanın birinci katındaki parti il binasını taş yağmuruna tuttu. Parti binasının camları kırılırken vatandaşlar binaya girmek istedi. Polis ekipleri bina önüne etten duvar ördü. İçeri giremeyen vatandaşlar bu defa da getirdikleri bir merdivene çıkarak parti tabelasını dışarıdan söktü. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, öfkeli vatandaşlarla görüşüp sakinleştirmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra bölgeden ayrıldı. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle 2'si polis,  7 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

    HDP binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

    Antalya'da terör olaylarını protesto etmek isteyen grup, HDP il binasına yürümek isteyince polis, basınçmı su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri, HDP İl Başkanlığı binasına giden 10 sokağın girişini kapatarak göstericilere engel oldu. Polisin 'Dağılın' uyarılarına rağmen göstericiler, binaya yürümek isteyince TOMA'lardan basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Gazdan, çok sayıda gösterici etkilendi. Göstericiler bunun üzerine polisi yuhaladı. Biber gazından polis ekipleri de etkilendi. Kargaşada çevik kuvvet ekiplerini aşan bazı göstericiler, takviye ekipler tarafından yakalanarak barikatın dışına çıkarıldı.

    Ereğli'de HDP binasındaki eşyalar ateşe verildi

    Konya'nın Ereğli ilçesinde terör örgütünü protesto eden grup HDP binasındaki parti tabelasını indirip, Türk Bayrağı astı. Göstericilerden bazıla parti binasındaki eşyaların bir kısmını binadan atıp, ardından yaktı.

    Elazığ'da teröre tepki eyleminde olaylar çıktı

    Elazığ'da Hakkari ve Iğdır'da PKK'nın düzenlediği saldırılarda güvenlik görevlilerinin şehit olmasını protesto etmek için düzenlenen protesto yürüyüşünde terör olaylarına lanet yağdırıldı. Yürüyüş sonrasında HDP binasına yürümek isteyen 200 kişilik grup ile HDP'li bir grup arasında arbede yaşandı. Polis her iki grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda bir polis müdürü hafif şekilde yaralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow