hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsveç 20 kayıp mülteci çocuğu arıyor

    İsveç 20 kayıp mülteci çocuğu arıyor
    expand
    KAYNAKÜnsal Turan / DHA

    İsveçli yetkililer, ülkeye ailesiz gelen mülteci çocuklar olduğunu belirterek Malmö istasyonundan bir günde 20 çocuğun kaybolduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya ve Danimarka üzerinden İsveç’e gelen mülteci çocukların ortadan kaybolması İsveç makamlarını endişelendirmeye başladı. Kalabalık mülteci gruplarıyla gelen çocukların aniden ortadan kaybolması sonucunda İsveç makamları, çocukların akıbetini araştırmaya başladı.

    Malmö polisi ve mültecilere yardım kuruluşu yetkilileri, kaybolan çocukların yetişkinlerle gelmelerine rağmen ülkeye ailesiz gelen çocuklar olduğunu belirterek Malmö istasyonundan bir günde 20 çocuğun kaybolduğunu bildirdiler. Malmö Belediyesi'nden Annelie Larrson “Danimarka üzerinden trenle Malmö istasyonuna gelen çocuk mülteciler, kayıtları yapılamadan ortadan kayboluyorlar. Oysa biz onların kayıtlarını yapıp güvenli bir yere götürmek istiyoruz. Kayıtları olmayınca nerede olduklarını bilmiyor ve yardım yapamıyoruz. Çocuklar nasıl kayboluyorlar bilmiyoruz ama araştırma başlattık” dedi.

    Kimse yaklaştırılmıyor

    Yabancılar Dairesi Sözcüsü Setareh Yousefi de çocukların kaybolduğunu doğrulayarak, çocukların İsveç’te yaşayan yakınları tarafından alınmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. İsveç makamları, Stockholm merkez istasyonunda, içinde mültecilerin bulunduğu trenlerin çevresinde önlem alındığını, trenlere polis, sosyal yetkililer ve mültecilere yardım kuruluşu çalışanları dışında kimsenin yaklaştırılmadığını bildirdi. Malmö Belediyesi de, mültecilere yardım etmek isteyen bazı dernekler ve grupların istasyona yaklaştırılmaması için polisten yardım istedi. Annelie Larrson, mülteci çocukları götüren yetişkinlerin görülmesi durumunda polise haber verilmesi çağrısında bulundu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow