hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yurt dışı seçmenler 8 Ekim'de oy kullanacak

    Yurt dışı seçmenler 8 Ekimde oy kullanacak
    expand

    Yurt dışındaki seçmenler, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem milletvekili genel seçimi için 8 Ekim'de oy kullanmaya başlayacak. Oy verme işlemi yurt dışında 25 Ekim'de sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimi çalışmalarını tamamladı. Buna göre, kurul, bu seçim için de yurt dışında oy kullandıracak. Oy verme günleri ülkelere göre farklılık gösterecek. 

    Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Ekim'de başlayacak ve 18 gün sürecek. Yurt dışındaki vatandaşlar randevu almaksızın bulunduğu ülke için belirlenen günlerde oy kullanabilecek. Yurt dışında oy kullanma işlemi 25 Ekim'de sona erecek. Gümrük kapılarında ise 1 Kasım'a kadar oy verilebilecek.

    MHP'li Tanrıkulu'ndan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine "istifalı" yanıt 

    Tuğrul Türkeş için ihraç istemi!

    Bakanlık teklif edilen Baykal'dan ilk açıklama

    Oylar, kullanıldıkları ülkelerden uçak veya diplomatik kuryeyle Türkiye'ye getirildikten sonra 1 Kasım'da Türkiye'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından açılıp sayılacak.

    7 Haziran milletvekili genel seçimi için 54 ülke ve 112 temsilcilikte sandık kurulmuş,  2 milyon 866 bin 979 seçmenden 1 milyon 34 bin 917'si 931 bin 465'i sandıkta oy kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow