hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'de "haremlik - selamlık vagon" önerisi

    İngilterede haremlik - selamlık vagon önerisi
    expand

    İngiltere'de İşçi Partisi'nin genel başkan adaylarından Jeremy Corbyn, toplu taşıma araçlarında artan taciz olaylarına karşı trenlerde bazı vagonların sadece kadınlara tahsis edilmesini önerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin genel başkan adaylarından Jeremy Corbyn, yaptığı açıklamada kadınların fikrini alarak trenlerde bazı vagonların sadece kadınlar tarafından kullanılabileceğini söyledi.

    Öneriye büyük tepki geldi

    Amacının tren platformlarından otobüs duraklarına ve oradan da toplu taşım araçlarına kadar taşımacılığı kadınlar için güvenli hale getirmek olduğunu ifade eden Jeremy Corbyn'a İşçi Partisi'nin diğer başkan adayları Yvette Cooper ve Andy Burnham büyük tepki geldi.

    İngilterede haremlik - selamlık vagon önerisi

    Kadınların fikirlerini alarak tacizlerin en fazla yaşandığı taşıma araçlarında pilot uygulamaya geçilmesi önerisinde bulunan Corbyn'a bir tepki de demir yollarından sorumlu bakan yardımcısı Claire Perry'den geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Perry, kadınlara özel vagon fikrinin geçtiğimiz Eylül ayında tartışıldığını ve bir üniversite tarafından hazırlanan özel raporda, ayrı vagon uygulamasının "geri bir adım" ve hem kadınlar hem de erkekler için aşağılayacağı olacağının ortaya konduğunu söyledi.

    Şehitlere "mezhep" ayrımı

    24 saat danışma hattı önerisi

    Kadınların tacize uğrama korkusu yaşayarak günlük yaşamlarında değişiklik yapmak zorunda kalmalarının üzücü olduğunu söyleyen Corbyn, taciz ve diğer saldırı vakalarının ihbar edilmesi için 24 saat açık bir telefon hattı kurulmasını da önerdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow