hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emrah Serbes'ten feminist edebiyatçılara yanıt geldi

    Emrah Serbesten feminist edebiyatçılara yanıt geldi
    expand

    Katıldığı bir TV programında sarf ettiği sözler üzerine 'Emrah Serbes'e ve maço edebiyat dünyası'na hitaben bir açık mektup yayımlayan ve Serbes'e "Emrah oğlum, aynaya bak, kumu döv!" diye seslenen Feminist Edebiyatçılar Platformu'na ünlü yazardan cevap gecikmedi. Twitter hesabından açıklama yapan Serbes, yanlış anlaşıldığını ve sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazar Emrah Serbes, 19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayınlanan ‘Bunu Konuşalım’ programında, romanını eleştirenlere “Ben ne Elif Şafak’a benzerim, ne de Orhan Pamuk’a benzerim. Eğer beni hırpalarsanız, ben de sizi hırpalarım. Asla arkanızdan konuşmam, asla yazı yazmam, asla polemiğe girmem ama sizi gerçekten hırpalarım. Ondan sonra her aynaya baktıklarında beni hatırlarlar” diye seslenmişti. Feminist Edebiyatçılar Platformu ise ‘Emrah Serbes’e ve maço edebiyat dünyası’na hitaben yazdıkları açık mektupta bir yazarın romanları hakkında eleştiri yazanları fiziksel şiddetle tehdit etmesini eleştirmişti.

    Feminist edebiyatçıların mektubuna Emrah Serbes’ten cevap geçikmedi. Twitter hesabından açıklama yapan Serbes, yanlış anlaşıldığını ve sözlerinin armasında olduğunu vurguladı. Emrah Serbes’in açıklaması şöyle:

    “19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayımlanan programda “Beni hırpalarsanız ben de sizi hırpalarım” sözünü, arkadaşım bildiğim ama ilk fırsatta arkamdan konuşan yazarlar için sarf ettim. Video kayıtları açıktır, o sözler 28. dakika ile 32. dakika arasında sarf edilmiştir. Kitaplarımı eleştirenlere, kadınlara, kadın hareketi için mücadele eden feministlere herhangi bir söz etmedim. Söylediğim sözün arkasındayım. Çünkü muhatapları çok açıktır. Bu sözün niçin bu kadar yanlış yorumlandığını anlayabilmiş değilim. Sevgilerimle. Emrah Serbes”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow