hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den "serbest dolaşımın askıya alınması" kararı

    ABden serbest dolaşımın askıya alınması kararı
    expand
    KAYNAKZafer Atamer/DHA

    Göçmen krizi Avrupa'nın kurucu değerlerini sarsıyor. AB ülkelerinin içişleri bakanları Brüksel'deki toplantıda "serbest dolaşım uygulamasının askıya alınması" noktasında uzlaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Birliği ülkeleri içişleri bakanlarının yaptıkları toplantı sonunda, serbest dolaşım uygulamasının askıya alınması noktasında uzlaşıya varıldı. Konuyla ilgili nihai karar 8 Ekim'de verilecek.

    İsviçre'nin Le Matin gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Almanya'dan sonra bazı AB ülkeleri sınırlarında sıkı pasaport denetimi yapma kararı aldı. Bu yeni alınan kararı uygulayan AB ülkelerin başında Belçika, Yunanistan, İtalya bulunuyor. Ayrıca Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti hudutlarında geçici denetlemelerin yeniden başlatılacağı ifade edildi. Polonya ve Hollanda da hudutlarında denetlemelere başlama hazırlığı içinde.

    Macar polisi ise Röszke Sırp-Macar ana kapısını kullanan göçmenlere karşı kapıyı kapadığını duyurdu. Gazete toplantıda Akdeniz de kaçak göçmenlere karşı askeri güç kullanılması yolunda da karar alındığını yazdı.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow